Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μην αφήσετε μια έξοδο να σας χαλάσει τη δίαιτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα καταφέρετε να μην παρασυρθείτε.

Προσπαθείτε εδώ και καιρό να χάσετε εκείνα τα παραπανίσια κιλά, όμως δεν τα καταφέρνετε επειδή κάθε φορά που βγαίνετε έξω πίνετε μερικά ποτηράκια παραπάνω και στη συνέχεια... πέφτετε με τα μούτρα σε ό,τι σνακ και φαγώσιμο υπάρχει μπροστά σας;

Αν η παραπάνω περιγραφή σας θυμίζει «κάτι» από... εσάς... ίσως θα έπρεπε να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο, που δημοσιεύτηκε στο Fox News.

Φάτε προτού βγείτε για ποτό
Όταν είναι άδειο το στομάχι, το αλκοόλ απορροφάται εύκολα, με αποτέλεσμα να νιώθετε την επίδρασή του άμεσα. Τρώγοντας κάτι πριν την έξοδό σας –κατά προτίμηση άπαχες πρωτεΐνες ή καλά λιπαρά που χωνεύονται και απορροφώνται αργά- μπορείτε να καταπολεμήσετε την... όρεξή σας. Κι αν δεν έχετε προλάβει να φάτε κάτι στο σπίτι, προτού πιείτε την πρώτη γουλιά, φάτε μερικούς ξηρούς καρπούς ή λαχανικά που σας έχουν σερβίρει μαζί με το ποτό.

Μη χάνετε το μέτρημα
Ακόμη και ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί περιέχουν αρκετές θερμίδες, και όσο αυξάνετε τις... παραγγελίες, τόσο ανεβαίνει η συνολική ποσότητα θερμίδων που καταναλώνετε. Και φυσικά, όσο πιο πολύ «χαλαρώνει» το μυαλό και η άμυνά σας, τόσο πιο εύκολο είναι να ενδώσετε στη συνέχεια σε κάποιο επιπλέον σνακ.

Ρίξτε τους ρυθμούς
Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού που ακολουθεί μια «μεθυσμένη» βραδιά, μπορεί να περιοριστεί αν με κάθε ποτό που παραγγέλνετε, ζητάτε να σας φέρουν κι ένα ποτήρι νερό. Κάθε φορά που θα πίνετε λίγο από το κοκτέιλ σας, φροντίστε να πίνετε και λίγο νερό. Έτσι, θα «φουσκώσετε» πιο γρήγορα και θα περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ αυτό δε θα σας «χτυπήσει» τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα να μπορείτε να συγκρατήσετε την όρεξή σας.

Αγνοήστε τα μεζεδάκια
Αν το κατάστημα σερβίρει μεζεδάκι ή σνακ μαζί με το ποτό σας καλό θα ήταν να τα αγνοήσετε παντελώς, ή να ζητήσετε να μη σας φέρνουν. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κανείς όταν έχει ένα μπολάκι πατατάκια μπροστά στα μάτια του, ακόμη κι αν δεν πεινάει καθόλου. Αν δεν είναι στο οπτικό σας πεδίο, ενδεχομένως να μην σας απασχολήσει καθόλου η... έλλειψή τους.

Προθυμοποιηθείτε να είστε ο «οδηγός της βραδιάς»
Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε να πιείτε παραπάνω αλκοόλ και να χαλάσετε τη δίαιτά σας. Προθυμοποιηθείτε να είστε ο «οδηγός της βραδιάς» και πιείτε εναλλακτικά μια σόδα με λεμόνι κατά τη διάρκεια της βραδιάς.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.