Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Τετραήμερο συνέδριο της Google στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκινάει σήμερα ένα δωρεάν τετραήμερο σεμινάριο που διοργανώνει η Google στην Αθήνα.

Το «Google Launchpad» απευθύνεται σε νεοσύστατες καινοτομικές τεχνολογικές επιχειρήσεις και προγραμματιστές από όλη την Ελλάδα, με στόχο να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες, ώστε να σχηματίσουν ομάδες, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα για την αγορά και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Στελέχη της Google και άλλοι προγραμματιστές από το εξωτερικό θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες και θα τους παρουσιάσουν τα αναγκαία εργαλεία - κλειδιά για την επιτυχία στην ελληνική και τη διεθνή αγορά. Στο τέλος του σεμιναρίου οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια επιτροπή επιχειρηματιών και οι καλύτερες ιδέες θα λάβουν περαιτέρω υποστήριξη για την πραγματοποίησή τους.

Η υποστήριξη θα αφορά τρίμηνη παροχή γραφείων και εγκαταστάσεων, νομικών, λογιστικών και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ελληνική εταιρία iqbility (μέλος του ομίλου Quest), καθώς επίσης βοήθεια από την ελληνική ομάδα Found.ation για την ανάπτυξη ιστοσελίδων (web design και web development). Επιπλέον οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν πίστωση 2.000 δολαρίων για χρήση της πλατφόρμας Google Cloud, προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους διαδικτυακή ή κινητή εφαρμογή.

Η Αθήνα είναι η δεύτερη πόλη που φιλοξενεί το Google Launchpad μετά το Τελ Αβίβ. Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας της Google να ενισχύσει τους επιχειρηματίες διεθνώς μέσω προγραμμάτων, συνεργασιών και των προϊόντων της, προσφέροντας νέες ευκαιρίες σε ανθρώπους και επιχειρήσεις.

Την Πέμπτη θα βρεθεί στην Αθήνα ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ για να μιλήσει στις 17:30 σε ανοικτή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη». Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Ο Σμιτ αναμένεται επίσης να μιλήσει στο Google Launchpad.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.