Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά των μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαμαρτύρονται οι γονείς στο δήμο Θέρμης.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μαθητών και των γονέων στο δήμο Θέρμης, καθώς δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Την Τετάρτη οι γονείς και οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Ραιδεστού θα διαμαρτυρηθούν έξω από το σχολείο κλείνοντας το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, όπως ανέφερε στο voria.gr η Γεωργία Σπηλιοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του δημοτικού.

«Οι κινητοποιήσεις των σχολείων θα γίνονται τμηματικά, ενώ κάποια στιγμή θα ξαναπάμε όλοι μαζί, μαθητές και γονείς, να διαμαρτυρηθούμε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Δεν πιστεύουμε ότι αποτελούν λύση οι κινητοποιήσεις αλλά κάπως πρέπει να ακουστούμε έτσι ώστε να βρεθεί μεταφορικό μέσο για τα παιδιά» επεσήμανε η κυρία Σπηλιοπούλου. Μάλιστα θα μοιραστούν και ενημερωτικά φυλλάδια στα πράσινα φανάρια στην περιοχή του αεροδρομίου για να ενημερώσουν τον κόσμο.

Οι λύσεις που έχουν προτείνει οι Σύλλογοι Γονέων του δήμου Θέρμης στον υπουργό Εσωτερικών, είναι δύο: Η πρώτη προβλέπει τη μη εφαρμογή του μαθηματικού τύπου, που συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις τιμές των δρομολογίων και η δεύτερη τη δυνατότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων το ποσοστό που προβλέπεται να δίνεται στους γονείς για τα δρομολόγια στα οποία δεν επιτυγχάνεται συμφωνία, μέχρι και το ύψος των περυσινών συμβάσεων.

«Κάθε εβδομάδα αναμένουμε μια απάντηση αλλά δεν δίνεται ποτέ από τους αρμόδιους. Αποτελούμε το 5% της Ελλάδας που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και οι υπεύθυνοι δεν κάνουν τίποτα. Εμείς σαν γονείς ζητάμε να πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο με ασφαλή τρόπο και όχι να τα μεταφέρουμε εμείς. Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος καθώς τα περισσότερα σχολεία είναι σε κεντρικούς δρόμους. Έχουμε δικαίωμα στην δωρεάν παιδεία όπως όλοι», τόνισε καταλήγοντας η κυρία Σπηλιοπούλου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.