Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Φύκια σε ρόλο... πετρελαίου θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κτίριο θερμαίνεται αποκλειστικά με άλγη.

Υπάρχει στο Αμβούργο της Γερμανίας ένα κτίριο που έχει ξεχάσει το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο για να ζεσταθεί τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Αυτό το κτίριο θερμαίνεται αποκλειστικά με άλγη. Μάλιστα , μέσα στα γυάλινα πάνελ των μπαλκονιών υπάρχει ένα πράσινο υγρό, στο οποίο μπορούμε να διακρίνουμε μικρές φούσκες να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας ενός βιοαντιδραστήρα στην πρόσοψη, ο οποίος ζεσταίνει και τα δεκαπέντε διαμερίσματα του κτιρίου.

Η κινητήρια δύναμη είναι τα μικροφύκη και η αρχή λειτουργίας του όλου συστήματος είναι η φωτοσύνθεση.

Το κτίριο στην ουσία αυτοθερμαίνεται. Παράλληλα, μπορεί και διατηρεί μια καλή εσωτερική θερμοκρασία, χωρίς να χρησιμοποιεί τη θέρμανση. Αυτό συνεπάγεται μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Η Λάουρα Γκάντορ είναι μία από τις ενοίκους αυτής της πολυκατοικίας. και το μπαλκόνι της μοιάζει με ενυδρείο, όπου μεγαλώνουν όλα αυτά τα φύκη.

«Μέσα από αυτή την τεχνολογία, εξοικονομούμε περίπου 1.000 ευρώ το χρόνο. Αυτή τη στιγμή δεν πληρώνουμε σχεδόν τίποτε, γιατί αυτή η παθητική κατασκευή είναι πολύ καλά μονωμένη» επισήμανε η Λάουρα Γκάντορ.

Για να ετοιμαστεί για τον χειμώνα, το κτίριο έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύει ενέργεια, στο υπόγειο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που θα χρησιμοποιήσει, όταν αρχίσει το κρύο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.