Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Συνδικαλιστής εκβίαζε Διευθύντρια Νοσοκομείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Σωτηρία, καθώς φέρεται πως απαιτούσε 50.000 ευρώ για να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας παραχώρησης οικήματος, σε Ίδρυμα Ερευνών.

Ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Είχε προηγηθεί καταγγελία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να ακυρώσει τις αντιδράσεις του Σωματείου στην ολοκλήρωση συμφωνίας, παραχώρησης για 20 έτη, ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, σε Ίδρυμα Ερευνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της καταγγελίας, σε πρόσφατες συναντήσεις στο γραφείο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ο συλληφθείς ελάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και ήλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της Διευθύντριας και του Υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους.

Σήμερα το μεσημέρι σε προκαθορισμένη συνάντηση στο σπίτι της Διευθύντριας του Νοσοκομείου, σε προάστιο της Αθήνας, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, του παραδόθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κατά την αποχώρησή του από το σημείο, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών και την επικείμενη σύλληψή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας WALTRO - Mod 85 τύπου compat , διαμετρήματος 9 m , με γεμιστήρα, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ, μια κυνηγετική καραμπίνα και ένα μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.

Ο δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα προσαχθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.