Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πέθανε ο θρύλος του ισπανικού πενταγράμμου Μανόλο Εσκομπάρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διάσημος από τις επιτυχίες «El poropompero» και «Y Viva Espana».

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο θρύλος του ισπανικού πενταγράμμου Μανόλο Εσκομπάρ, ο οποίος συνέδεσε το όνομα του με την ισπανική μουσική κουλτούρα και έκανε διάσημη την μουσική της χώρας του παγκοσμίως.

Στα τέλη της δεκαετίας του '60 και τη δεκαετία του ΄70, η φήμη του εκτινάχθηκε εκτός συνόρων, όταν τραγούδησε τις επιτυχίες «El porompompero» και «Y Viva Espana». Τα τραγούδια αυτά, ακόμα και σήμερα, επενδύουν μουσικά τους μεγάλους αθλητικούς θριάμβους της Ισπανίας.

Η τελευταία εμφάνιση του Εσκομπάρ μπροστά στο κοινό, ήταν το Ιούλιο του 2010 στη Μαδρίτη, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους "φούριας ρόχας". Τότε ανακοίνωσε και την αποχώρηση του από την μουσική, μετά από 50 χρόνια καριέρας.

Ο Εσκομπάρ γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1931 στην μικρή πόλη της Ανδαλουσίας, Λας Νόριας ντε Ντάθα. Από μικρός ξεκίνησε να τραγουδάει σε λαϊκά πανηγύρια ενώ στα δύσκολα χρόνια μετά τον ισπανικό εμφύλιο μετακόμισε στην Βαρκελώνη.

Τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο και είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε νοσοκομείο. Έχασε οριστικά τη μάχη την επάρατη νόσο ενώ βρισκόταν στο σπίτι του κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα, και η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος τους Ισπανούς.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.