Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Στον «αέρα» η λειτουργία των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ρεθύμνου έχει υποβάλλει από τον περασμένο Ιούνιο πρόταση για τέσσερα προγράμματα συνολικής διάρκειας 34 εβδομάδων που αφορούν: 1) Άθληση και Γυναίκα, 2) Άσκηση στην τρίτη ηλικία, 3) Άσκηση ενηλίκων και 4) Άσκηση για ΑμεΑ. Επίσης ο Δήμος υπέβαλλε προτάσεις για εκδηλώσεις όπως τον Λαϊκό Γύρο της πόλης, τον Ποδηλατικό Γύρο Πόλης, Αγώνα Διάθλου, Τουρνουά beach volley και τουρνουά mini soccer.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Λαχνιδάκη, αναμένεται η έγκριση του υπουργείου για την πρόταση που έχει υποβληθεί, ενώ χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του υποστήριξε:

«Εμείς περιμένουμε την έγκριση της πρότασης από το υπουργείο για να προχωρήσουμε στην πρόσληψη των γυμναστών. Μας έχουν εγκρίνει δέκα θέσεις γυμναστών των οποίων την δημοσίευση στο ΦΕΚ περιμένουμε για να προχωρήσουμε στην διαδικασία των προγραμμάτων».

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον ίδιο η γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε έγγραφό της, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη χρηματοδοτήσει τα προγράμματα αυτά, προτείνοντας ως τρόπο χρηματοδότησης, είτε από το δημοτικό ταμείο, είτε από χορηγίες, είτε από συνεισφορά των ίδιων των δημοτών.

Ο κ. Λαχνιδάκης σε δηλώσεις του στα «Ρ.Ν.» εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την υλοποίηση του προγράμματος, τονίζοντας πως ο Δήμος θα προσπαθήσει σε κάθε περίπτωση να μην επιβαρύνει τους δημότες: «Τα προγράμματα αυτά μέχρι πρότινος χρηματοδοτούνταν από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ένα μέρος από το Δήμο. Απλώς μέσα σε έγγραφο η Γεν. Γραμ. Αθλητισμού μας ενημερώνει ότι οι πόροι θα είναι ή από συνδρομή δημοτών ή από χορηγίες ή από επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ενδέχεται δηλαδή να μην είναι δωρεάν. Ωστόσο, εμείς σαν Δήμος θα το παλέψουμε όσο μπορούμε για να μην επιβαρυνθούν οι δημότες. Αν πάνε όλα καλά ευελπιστούμε μέχρι τέλος του χρόνου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.