Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Δειγματίζουν βρέφη σαν… τάπερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αγοραστής, πωλητής, μεσάζων, κέρδος, προμήθεια. Όροι καθαρά εμπορικών συναλλαγών και το εμπόρευμα… μια ανθρώπινη ζωή. Οι μέθοδοι με τις οποίες δρα το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στην Ελλάδα εξελίχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και δημιούργησαν ένα πολυεθνικό εμπόριο που περιλαμβάνει «εισαγωγή» γυναικών κυρίως από τη Βουλγαρία, κυνικό και ψυχρό «δειγματισμό» τού προς πώληση παιδιού και, φυσικά, οικονομικό αντάλλαγμα, το οποίο μπορεί να φτάσει και τις 25.000 ευρώ.

Δικηγόρος που είχε αναλάβει στο παρελθόν υπόθεση ιδιωτικής, ωστόσο όχι νόμιμης, υιοθεσίας μιλά για το πώς προσεγγίζουν τους υποψήφιους γονείς, ποια διαδικασία ακολουθείται, αλλά και το οικονομικό αντάλλαγμα, τις μετέπειτα οχλήσεις και την πιθανή γνώση των δικαστικών λειτουργιών.

Πώς ήρθαν οι πελάτες σας σε επαφή με ανθρώπους του κυκλώματος υιοθεσιών;

Πριν από τέσσερα χρόνια σε κάποια από τις προσπάθειές τους, όπου επισκέφθηκαν κάποια παιδοκλινική ή ίδρυμα στην Κεντρική Ελλάδα, η προϊσταμένη του τμήματος τους εξήγησε ότι διά της νομίμου οδού θα είναι δύσκολα τα πράγματα και τους πρότεινε έναν… εναλλακτικό δρόμο. Στην ουσία, τους παρέπεμψε στη διαδικασία της ιδιωτικής υιοθεσίας -που επιτρέπεται από το νόμο-, αλλά με αντάλλαγμα-που δεν επιτρέπεται.

Με ποιόν τρόπο τους βοήθησε,δηλαδή;

Τους έδωσε το τηλέφωνο ενός ανθρώπου που θα μπορούσε να τους βοηθήσει, δηλαδή να τους βρει ένα παιδί. Στη συνέχεια, ήρθαν σε επαφή μαζί του. Ο άνθρωπος ήταν βουλγαρικής καταγωγής και έμενε επίσης σε πόλη της Κεντρικής Ελλάδας. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία. Ο συγκεκριμένος φαινόταν να το έχει κάνει αρκετές φορές, αλλά σε εκείνη την περιφέρεια. Απ’ ό,τι κατάλαβα, δεν το είχε επιχειρήσει μέχρι τότε στην Αθήνα. Φάνηκε δηλαδή ότι είχε άγχος, διότι έλεγε συνεχώς ότι στη Λάρισα και σε Πρωτοδικεία όπου είχαν μέχρι τότε απευθυνθεί είναι γρήγορες οι διαδικασίες, ενώ στην Αθήνα δεν ήξερε πόσο γρήγορα θα ξεμπερδέψει.

Κάποια άλλα βασικά σημεία από τη μαρτυρία:

- «Οι πρώτες επαφές ήταν τηλεφωνικές. Προτού προχωρήσουν σε οτιδήποτε άλλο, τους μίλησε για κάποιο παιδάκι που είχε ήδη γεννηθεί και θα δινόταν σε ένα ζευγάρι και τους πρότεινε να το δουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά από τις περιγραφές τους ότι είχαν υποστεί σοκ από τη διαδικασία. Η γυναίκα είχε αφήσει το νεογέννητο σε έναν καναπέ και τους το έδειχνε σαν να δειγματίζει τάπερ με μια απίστευτη ψυχρότητα, όπως μου ανέφεραν».

- «Μου έκαναν εντύπωση η κυνικότητα και η ψυχραιμία της. Ήταν πραγματικά σαν να έδινε εμπόρευμα. Από τα χαρτιά της φαινόταν ότι είχε άλλα τέσσερα τέκνα, την τύχη των οποίων δεν γνωρίζω».

- «Συζήτησαν το τίμημα, το οποίο, αν θυμάμαι καλά, ήταν 14.000 ευρώ, Από αυτά τα χρήματα η μητέρα θα έπαιρνε 2.000-3.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα τα μοιράζονταν οι υπόλοιποι, όποιοι και όσοι ήταν».

- «Από όσα έχω καταλάβει, τις γυναίκες αυτές τις φέρνουν από τη Βουλγαρία στην Αθήνα μόνο για να γεννήσουν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο τύπου “Έλενα ή “Αλεξάνδρα” και μετά τις στέλνουν πίσω».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.