Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

62.000 ακίνητα για το… σφυρί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 50.000 δανειολήπτες με προσημειωμένα ακίνητα για τους οποίους έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής τα τελευταία έξι χρόνια θα βρεθούν στο στόχαστρο, εφόσον αρθεί η οριζόντια απαγόρευση στη διενέργεια πλειστηριασμών.

Στη γραμμή εκκίνησης για πλειστηριασμούς βρίσκονται περίπου 62.000 ακίνητα και για την ακρίβεια, κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και εξοχικά. Πρόκειται να βγουν στο… σφυρί από την 1η Ιανουαρίου του 2014, εφόσον αρθεί οριζόντια η απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών.

Αυτός είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», ο αριθμός των δανείων για τα οποία οι τράπεζες έχουν εκδώσει τα τελευταία έξι χρόνια, διαταγές πληρωμής, καθώς οι περίπου 50.000 δανειολήπτες και συνάμα ιδιοκτήτες των υποθηκευμένων ακινήτων βρέθηκαν στο «κόκκινο».

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως αυτά τα 62.000 δάνεια είναι επιχειρηματικά, καταναλωτικά και στεγαστικά και έχουν υποθηκευμένα ακίνητα. Από αυτά μόλις τα 26.000 είναι στεγαστικά, δηλαδή έχουν κατά κύριο λόγο προσημειωμένη την πρώτη κατοικία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.