Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ξεναγήσεις στις δημοτικές κοινότητες της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Ξεκίνησε μέσα στον Οκτώβριο ο φθινοπωρινός κύκλος ξεναγήσεων στις δημοτικές κοινότητες που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο οποίος ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2013.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι οι δύο ξεναγήσεις για ποδηλάτες, εκ των οποίων η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου ενώ η δεύτερη έπεται και θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου.
Το κάθε γκρουπ περιλαμβάνει 35 άτομα, με εξαίρεση τα γκρουπ των ποδηλατών, στα οποία το όριο φθάνει τα 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις δεν προϋποθέτει καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι δημότες καλούνται να καταβάλλουν αντίτιμο, μόνο για την είσοδο σε μουσεία της πόλης, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε αυτά.

Οι ξεναγήσεις στην πρώτη δημοτική κοινότητα περιλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου, τους δύο Ρωμαϊκούς περιπάτους, δύο βυζαντινούς περιπάτους έναν οθωμανικό και έναν εβραϊκό.

Στη δεύτερη δημοτική κοινότητα θα γίνει ένας περίπατος στη Διαχρονική Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσους σταθμούς στους Δώδεκα Αποστόλους, τα Τείχη, το Πασά Χαμάμ, το Ξενοδοχείο Βιέννη, το άγαλμα του Βασιλιά Κωνσταντίνου, το Τοπ Χανέ, την Οικία Πετρίδη και τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό. Στην τρίτη δημοτική κοινότητα θα γίνουν δύο ξεναγήσεις στην άνω πόλη και στην τέταρτη περίπατος στο Λοιμωδών, το Παπάφειο, την ΥΦΑΝΕΤ, το Ρώσικο νοσοκομείο (Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας), τον Μακεδονικό Τάφο Μαιευτηρίου, τη Σχολή Ξεναγών και το Νοσοκομείο Χιρς (Ιπποκράτειο).

Στην πέμπτη κοινότητα θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις στις βίλες της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.