Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινάει η απογραφή των διοικητικών των ΑΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε αργία θα τεθούν όσοι δεν συμπληρώσουν την ειδική πλατφόρμα.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ανέβηκε σήμερα το πρωί η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (http://odysseas.it.minedu.gov.gr) που καλούνται να συμπληρώσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, τα οποία δεν έχουν αποστείλει στο ΑΣΕΠ τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση, οι υπάλληλοι έχουν ένα περιθώριο πέντε ημερών (έως την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου) για να συμπληρώσουν την πλατφόρμα με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν στο μέτρο θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπήχθησαν οκτώ πανεπιστήμια. Από αυτά απέστειλαν τα στοιχεία τους δύο (το Οικονομικό και το Κρήτης), ενώ τα στοιχεία που απέστειλαν τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας αμφισβητούνται από τους συλλόγους των διοικητικών υπαλλήλων. Τέσσερα ιδρύματα (πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Μετσόβειο και Πατρών) δεν έχουν αποστείλει στοιχεία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι διανύουν από την πλευρά τους την έκτη βδομάδα της απεργιακής τους κινητοποίησης, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.