Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στις 6 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 35η γενική απεργία από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας, αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα.

Πρόκειται για την 35η γενική απεργία από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΔΕΔΥ πρόκειται να μετάσχει στην κινητοποίηση αφού προηγουμένως συντονίσει τις ενέργειές της με τη ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη «για απεργίες με απεργούς και μαχητικά συλλαλητήρια». Απαντώντας ο κ. Παναγόπουλος στην κριτική που δέχεται από παρατάξεις της μειοψηφίας ότι δεν δέχθηκε το συντονισμό της δράσης της Συνομοσπονδίας με την ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι, όταν ζητήθηκε, ήταν τεχνικά ανεφάρμοστος και έκανε λόγο για «κομματικές σκοπιμότητες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκδίκαση της προσφυγής της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο Επικρατείας για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και είπε ότι, ενώ η απόφαση αναμενόταν στις 3 Οκτωβρίου, έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη της υποστήριξης όχι μόνο του κόσμου της εργασίας αλλά και των ανέργων και σημείωσε ότι μπορεί το ποσοστό των νέων ανέργων να είναι υψηλό, αντιπροσωπεύει όμως μόνο το 25% των ανέργων τη στιγμή που το 75% των ανέργων είναι άνω των 50 ετών, «με οικογένειες και δάνεια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπέρ της έντασης των κινητοποιήσεων τάχθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ενώ οι εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης και της παράταξης ΕΜΕΙΣ κατηγόρησαν την πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας ότι κρατά υποχωρητική στάση. Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ έκαναν λόγο για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και υποστήριξαν ότι χρειάζεται να ενισχυθεί ο ταξικός χαρακτήρας του εργατικού κινήματος.

Στο μεταξύ το πρωί σήμερα δυνάμεις της ΕΛΑΣ επενέβησαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας το οποίο είχε καταληφθεί εδώ και ένα μήνα από εργαζόμενους στα Τσιμέντα Χαλκίδας, τη NEOSET, τη SHELMAN, τη INTERCHEM, τη Σωληνουργία Τσαούσογλου από εργαζόμενους που ζητούσαν την καταβολή δεδουλευμένων. Η αστυνομία συνέλαβε 13 με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ ανακοινώσεις με τις οποίες καταγγέλλουν το περιστατικό εξέδωσαν το ΠΑΜΕ και η παράταξη ΕΜΕΙΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.