Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αντίθετοι οι δάσκαλοι στο "παρουσιολόγιο"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση του Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού και του Ατομικού Δελτίου Παρουσίας Προσωπικού εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία που ζητά συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη διευθέτηση του θέματος.

«Η προσέλευση και η αποχώρηση των εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες δεν υπήρξε ποτέ ανεξέλεγκτη. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν φοβάται τον οποιοδήποτε έλεγχο, πολύ δε περισσότερο αυτόν που αφορά τη φυσική του παρουσία στα σχολεία. Εξάλλου, η απουσία του εκπαιδευτικού γίνεται άμεσα αισθητή στους μαθητές, στους γονείς και στους συναδέλφους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου για έλλειψη αυτοκριτικής και τακτικές αιφνιδιασμού, επισημαίνει μια σειρά από προβλήματα του κλάδου και καταλήγει: «Το ΔΣ της ΔΟΕ ζητά άμεση συνάντηση εργασίας μαζί σας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων εκφράζοντας την έκπληξή του αλλά και τη δυσαρέσκειά του διότι μέχρι σήμερα δεν αναλάβατε ως οφείλατε αυτή την πρωτοβουλία ενημέρωσης και συνεργασίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.