Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Αυξάνονται οι πεινασμένοι μαθητές και στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η οικονομική κρίση πλήττει τους πιο αδύναμους.

Δεν είναι, όπως φαίνεται, μόνο ελληνικό φαινόμενο, οι μαθητές που φτάνουν στο σχολείο πεινασμένοι ή χωρίς κολατσιό- ένα φαινόμενο ένδειξη του επιπέδου της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Όπως γράφει το βρετανικό δίκτυο Sky News, σχεδόν το 90% των δασκάλων έχουν παρατηρήσει αύξηση του αριθμού των παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο πεινασμένα.

Σε έρευνα σε περίπου 2000 δασκάλους, ποσοστό άνω του 85% των ερωτηθέντων ανέφερε μια τέτοια αύξηση την τελευταία 2ετία.

Μερικοί εκπαιδευτικοί αποκάλυψαν πως φέρουν φαγητό από το σπίτι τους για να προσφέρουν στους πεινασμένους μαθητές ενώ έχουν βρεθεί και παιδιά να κλέβουν από τα πιάτα των συμμαθητών τους, σύμφωνα με έρευνα της Daily Mirror.

Η έρευνα έγινε από τη National Union of Teachers (NUT) και την οργάνωση Child Poverty Action Group, και καταγράφει επίσης μαθητές των πιο αδύναμων οικονομικά τάξεων να πηγαίνουν στο σχολείο με βρώμικα ή ακατάλληλα ρούχα.

Οι δάσκαλοι επισημαίνουν επίσης τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των γονέων που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους στις σχολικές εκδρομές.

«Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να περιορίσει την παιδική φτώχεια και την ανεργία των νέων», τόνισε στην εφημερίδα η γενική γραμματέας των εκπαιδευτικών Christine Blower.

«Τα προβλήματα πηγάζουν από τις κακές συνθήκες στέγασης, την ανεργία και η φτώχεια σε όλες τις μορφές της έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην εκπαίδευση πολλών μαθητών», πρόσθεσε.

«Κουρασμένα, πεινασμένα παιδιά απλά δεν μπορούν να μάθουν αποτελεσματικά και οι γονείς σε μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο δεν θα έπρεπε να στηρίζονται στις τράπεζες τροφίμων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.