Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η «νόσος των ψαριών» χτύπησε τον κόλπο του Λαγανά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλά νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στη Ζάκυνθο.

Πολλά νεκρά ψάρια, κυρίως ροφοί και λαβράκια, εντοπίστηκαν στο κόλπο του Λαγανά Ζακύνθου και το φαινόμενο αυτό ερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, που είναι υπεύθυνο για τον κόλπο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι θάνατοι των ψαριών οφείλονται στην «ιογενή εγκεφαλοπάθεια και αμφιβληστροειδοπάθεια» ή αλλιώς στην ιογενή νευρική νέκρωση, μια νόσο των ψαριών που έχει κάνει την εμφάνισή της και στη Ζάκυνθο.

Την περασμένη Δευτέρα, δείγμα τριών ψαριών, που βρέθηκαν νεκρά σε παραλίες της Ζακύνθου, εστάλησαν για εξέταση τόσο στο Εθνικό Εργαστήρι Αναφοράς, όσο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δεδομένου ότι το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας διαθέτει εργαστήρια.

Το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο στη Ζάκυνθο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οπότε και οι αναφορές για νεκρά ψάρια πολλαπλασιάστηκαν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις υπηρεσίες καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα δείγματα που εστάλησαν για έλεγχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.