Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πώς το κράτος «παγίδευσε» 300.000 φορολογουμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναγκάζονται να πληρώσουν την εφορία σε μία δόση μετρητοίς...

Περίπου 300.000 φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε μία δόση τον Δεκέμβρη, αναφέρει στο newsbeast.gr ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος οι φορολογούμενοι παγιδεύτηκαν αφού πάρα πολλοί δεν πρόλαβαν να μπουν στη ρύθμιση και να υπαχθούν στο καθεστώς των τριών ή των δύο δόσεων.

«Ο νόμος λέει ότι αν έχει βγει το εκκαθαριστικό μέχρι τον Ιούλιο, είναι τρεις οι δόσεις. Αν το εκκαθαριστικό βγει Αύγουστο ή Σεπτέμβρη, είναι δύο οι δόσεις και αν εκδοθεί Οκτώβρη είναι μία η δόση για το Δεκέμβρη», επισημαίνει ο κ. Μουζάκης.

Αυτό που συνέβη είναι ότι φέτος δεν ελέγχθηκαν εγκαίρως από τις εφορίες τα δικαιολογητικά των φορολογούμενων και ούτε (φυσικά) εστάλησαν τα εκκαθαριστικά εγκαίρως.

«Κάποιοι που πήγαν έγκαιρα, πήραν τις τρεις δόσεις κάποιοι που πήγαν αργότερα, με υπαιτιότητα του υπουργείου Οικονομικών, την πάτησαν», τονίζει ο φοροτεχνικός ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώρια να ενταχθούν σε ρύθμιση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι περίπου 300.000 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν και το Δεκέμβριο θα κληθούν να πληρώσουν κατευθείαν όλο το ποσό της εφορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.