Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Όχι» στο κάπνισμα από τους εκπαιδευτικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρόπους να βάλουν τους μαθητές δυναμικά στο παιχνίδι κατά του καπνίσματος εξετάζουν εκπαιδευτικοί, διευθυντές και στελέχη της εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης. Στις σκέψεις είναι να παρακινήσουν τα παιδιά να εκφραστούν με έργα ζωγραφικής, ηλεκτρονικά μηνύματα, καλλιτεχνικά τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις και να φωνάξουν "όχι στο τσιγάρο".

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ημερίδα με θέμα "Το κάπνισμα στην Ελλάδα σήμερα και η σχέση του με το σύγχρονο σχολείο". Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το πρόγραμμα "Heart II" του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Παναγιώτης Μπεχράκης, ερευνητής, υπεύθυνος του "Heart II" και αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί η κατανάλωση του τσιγάρου στην Ελλάδα, ωστόσο θα πρέπει να παγιωθεί η "κουλτούρα" ενάντια στο κάπνισμα.

"Η κατανάλωση τσιγάρου λιγοστεύει, οι καπνιστές λιγοστεύουν, ενώ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του καπνίσματος θα παίξει και ο μηχανισμός της εκπαίδευσης. Οι δάσκαλοι έχουν πρωταρχικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια και θα πρέπει να αναπτύξουν δράσεις και διαδικασίες μέσα από τις οποίες τα ίδια τα παιδιά θα στείλουν το μήνυμα κατά του καπνίσματος", τόνισε ο κ.Μπεχράκης.

Η δεύτερη εβδομάδα του Δεκέμβρη με απόφαση του υπουργείου Παιδείας έχει οριστεί ως εβδομάδα σχολικών δραστηριοτήτων κατά του καπνίσματος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι εκπαιδευτικοί καλούνται να παρακινήσουν τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική, το θέατρο, τη μουσική, την πληροφορική και διάφορες άλλες δραστηριότητες να δουν "ζεστά" το θέμα του τσιγάρου και τις βλαβερές συνέπειές του στην υγεία του ανθρώπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.