Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το 7o Φεστιβάλ ART4MORE στις 12-13 Οκτωβρίου 2013

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκθεση οπτικής αφηγηματικότητας στο Χώρο Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι».

Έκθεση οπτικής αφηγηματικότητας/ infographics/ happenings πραγματοποιείται στον Χώρο Χώρος Τέχνης & Δράσης «Βρυσάκι», Βρυσακίου 17, Πλάκα, με ελεύθερη είσοδο. Εικοσιπέντε εικαστικοί καλλιτέχνες και σχεδιαστές δημιουργούν μια έκθεση οπτικής αφήγησης με έργα τέχνης, infographics, ζωντανά γλυπτά και παιδικά εργαστήρια.

Μια διοργάνωση της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Έκθεση Visual Storytelling

Έργα που ξετυλίγουν μέσα από τη σύνθεση τους ποικίλες αφηγηματικές δυνατότητες. Η εξιστόρηση δεν είναι γραμμική ή δομημένη, αλλά προκύπτει στον χώρο αλληλεπίδρασης του έργου με τον επισκέπτη. Όταν ο επισκέπτης διανύει το εικαστικό τμήμα του φεστιβάλ, η έκθεση ανοίγει αμέτρητες εκδοχές αφήγησης και συνειρμών, μέσα σε μια διαδρομή συνεχούς ανάγνωσης και ανακάλυψης.

Έκθεση Infographics

Από το πεδίο των εφαρμοσμένων τεχνών φιλοξενούνται δείγματα social infographics (εικονοποιημένη μετάδοση πληροφοριών και δεδομένων πάνω σε κοινωνικά ζητήματα), αναδεικνύοντας τις μορφές οπτικής αφήγησης που έχουν σύγχρονη εφαρμογή στην εκπαίδευση, τη δημοσιογραφία, το ίντερνετ και την πληροφόρηση.

Happenings

Μια αίθουσα πειραματισμού και αυτοσχεδιασμού πάνω στο θέμα της αφήγησης μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Το πρόγραμμα περιέχει πρωινά παιδικά εργαστήρια, παιδικό λαμπορατόριο, ζωντανά γλυπτά και παραστάσεις.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιαστεί η οπτική αφηγηματικότητα ως βασικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού που ευδοκιμεί στην τέχνη, την επικοινωνία, την μνήμη και τη μάθηση. Η πρώτη εμφάνιση της τεχνικής της οπτικής αφήγησης χρονολογείται μαζί με την αρχή της ανθρωπότητας, με τη μορφή ιερογλυφικών και σχεδίων που αποτυπώνουν ιστορίες σε τοιχώματα σπηλιών. Για πολλούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, η οπτική αφήγηση αποτέλεσε μορφή επικοινωνίας και μέσο διδασκαλίας των νεότερων γενεών. Σήμερα, η επικοινωνία μας για να γίνει πιο άμεση και αποτελεσματική, τείνει να αποκτά ολοένα και περισσότερο οπτικοποιημένη μορφή, σε σημείο που εκφράζεται καθημερινά με έναν «οπτικό πόλεμο».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.