Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Εισαγγελείς για τα «απείθαρχα» AEI

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας – πανεπιστημίων για τις λίστες της διαθεσιμότητας και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.

Η διορία που είχε δώσει την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας στις διοικήσεις των 8 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, να αποστείλουν μέχρι σήμερα ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ τα στοιχεία των πλεοναζόντων 1.349 υπαλλήλων τους που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας εξέπνευσε.

Πλέον και με βάση το έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα προς τις διοικήσεις των ιδρυμάτων και το οποίο κοινοποιήθηκε και στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Πατρών, Ιωαννίνων και Κρήτης, έρχεται η ώρα της παρέμβασης της δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά των εισαγγελικών αρχών της χώρας, από την στιγμή που έχει σταλεί σχετική εισαγγελική παραγγελία στα πανεπιστήμια Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, εάν έως σήμερα δεν δοθούν τα στοιχεία, θα κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία κατά των διευθυντών διοικητικών υπηρεσιών των οκτώ Ιδρυμάτων για παράβαση καθήκοντος.

Νέα ΚΥΑ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να εκδώσει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καταργεί ολόκληρους κλάδους και όχι αριθμό θέσεων κατά κλάδο, όπως προβλέπει η νυν ΚΥΑ (σ.σ. η οποία δεν θα ισχύσει).

Στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει έντονη ενόχληση για το πνεύμα «μη συνεργασίας» που φαίνεται ότι επιδεικνύουν τα 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα που αφορά το θέμα της κινητικότητας. «Ο νόμος θα εφαρμοσθεί και η εθνική προσπάθεια θα ολοκληρωθεί. Κανείς δεν δικαιούται να συντηρεί φέουδα ανομίας» τονίζουν με νόημα πηγές του υπουργείου Παιδείας.

«Στα χαρακώματα» οι διοικητικοί υπάλληλοι

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονος αναβρασμός στο εσωτερικό των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων. Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real.gr, εξέφρασαν την διάθεσή τους να τεθούν σε διαδικασία αξιολόγησης για την επικαιροποίηση των προσόντων τους, σε αντίθεση με μερίδα συναδέλφων τους που είναι κάθετα αντίθετοι.

Όπως υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, το ζήτημα αυτό σχετίζεται με πολυάριθμες παρατυπίες που έχουν διαπιστωθεί κατά τη διασταύρωση των στοιχείων διορισμού διοικητικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σε τρία κεντρικά ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1.200 διοικητικοί υπάλληλοι που όχι μόνο πλεονάζουν, αλλά έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.