Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ολοήμερα νηπιαγωγεία μέχρι τις 12 το μεσημέρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε απόγνωση οι γονείς στην Αχαΐα.
Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες γονείς στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, αφού ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτή η λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και προνηπίων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως αναφέρει η «Πρωινή Γνώμη» τις τελευταίες ημέρες έρχονται πολλές καταγγελίες γονέων, οι οποίοι έγραψαν τα παιδιά τους στα προνήπια και στα νηπιαγωγεία, επιλέγοντας τα ολοήμερα, προκειμένου να εξυπηρετούνται, αφού και οι δύο εργαζόμενοι πίστευαν πως οι μικροί μαθητές θα έμεναν στο σχολείο τους έως και τις 15.45.

Δυστυχώς όμως όχι μόνο διαψεύστηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι, μην έχοντας εναλλακτική λύση για τη φύλαξη των παιδιών τους μέχρι οι ίδιοι να επιστρέψουν στο σπίτι από τη δουλειά τους.

«Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Όταν κάναμε την εγγραφή στο προνήπιο, μας είπαν ότι ήταν ολοήμερο, οπότε το παιδί θα σχολούσε στις 15.45 το μεσημέρι, κάτι που μας εξυπηρετούσε, αφού εργαζόμαστε και οι δύο γονείς. Τις πρώτες ημέρες μας είπαν ότι περιμένουν δεύτερη νηπιαγωγό και πως θα έπρεπε να παραλαμβάνουμε προσωρινά το παιδί στις 13.45. Λίγες ημέρες αργότερα, μας κάλεσαν να παίρνουμε το παιδί στις 12.15. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να μας πουν να μην το ξαναπάμε στο σχολείο…», ανέφερε αγανακτισμένος γονιός επισημαίνοντας πως έχει βιώσει έναν απίστευτο εμπαιγμό, δίχως προηγούμενο.

«Αν από την αρχή γνωρίζαμε πως δεν θα ήταν ολοήμερο, θα το γράφαμε σε σταθμό, αφού δεν έχουμε δυνατότητα πρωινής φύλαξης του παιδιού. Έχουμε περιέλθει σε απόγνωση και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», ανέφερε ο ίδιος γονιός.

Δεν μπορούν να λειτουργήσουν 17 στην Αχαΐα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκπαίδευσης, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 17 νηπιαγωγεία και προνήπια σε όλη την Αχαΐα, αν και έχουν οριστεί ως ολοήμερα δεν μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τις 15.45 το μεσημέρι, λόγω έλλειψης νηπιαγωγών. Αυτό έχει φέρει σε απόγνωση τους γονείς που ενώ είχαν βασιστεί στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Να σημειωθεί πως λόγω της εμπλοκής των προσλήψεων εκπαιδευτικών μέσω του υπουργείου Παιδείας, εξετάζεται το ενδεχόμενο απορρόφησης νηπιαγωγών μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Ωστόσο, και αυτό δεν πρόκειται να προχωρήσει πριν από το τέλος του μήνα. Μέχρι τότε, εκατοντάδες γονείς θα συνεχίσουν να ζουν με το άγχος και την αγωνία της πρωινής απασχόλησης των παιδιών τους, την ώρα που εκείνοι «κυνηγούν» το μεροκάματο.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.