Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

"Κενά" στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως και στο ΤΕΙ Στερεάς. Όλα, όμως, είναι στον αέρα, όπως φαίνεται και από την επιστολή του πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννη Μεσσήνη.

Επιπλέον, στο ΤΕΙ Στερεάς δεν υπάρχουν καθηγητές, δεν υπάρχει προϋπολογισμός και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ντίνος Αναστασίου ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες, ενώ αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η αναστολή θα είναι επ΄ αόριστον.

Οι 33 απολύσεις που είναι προ των πυλών στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φέρνουν τα πάνω - κάτω στη λειτουργία του ιδρύματος, αφού όπως τονίζει ο πρύτανης Ιωάννης Μεσσήνης, δεν θα μπορούν πλέον να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν για τα τμήματα της Λαμίας και γενικότερα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, για το νεοσύστατο τμήμα πληροφορικής το συμβούλιο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας εισηγείται τη μεταφορά του σε άλλη έδρα του πανεπιστημίου, αφού εκτιμούν ότι θα είναι αδύνατη η λειτουργία του.

Στην απόφασή του το συμβούλιο του πανεπιστημίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καλούμε τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας να διερευνήσει εκ νέου τη δυνατότητα λειτουργίας του νέου τμήματος πληροφορικής και την ενδεχόμενη μετακίνηση των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών σε άλλη έδρα».

Με επιστολή προς τον υπουργό παιδείας, διαμαρτύρεται έντονα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υπαγωγή στο καθεστώς της κινητικότητας 33 διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μεσσήνη, στο πανεπιστήμιο υπάρχει έλλειμμα προσωπικού και ενώ περίμενε να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις, ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να αποχωρήσει σημαντικός αριθμός υπαλλήλων, καθιστώντας το ίδρυμα μη λειτουργικό. Το γεγονός ότι πλέον, όπως συμπληρώνει, στο πανεπιστήμιο ανήκει και η σχολή θετικών επιστημών της Λαμίας, το υπάρχον προσωπικό έχει επιφορτιστεί με νέες υποχρεώσεις και αν απομακρυνθούν 33 υπάλληλοι, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη λειτουργία των νέων τμημάτων. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό παιδείας.

Με ανοιχτή του επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας και την πολιτική ηγεσία εκφράζει την αγωνία τόσο των υπαλλήλων όσο και της πρυτανικής αρχής για την υπαγωγή στη διαδικασία κινητικότητας των 40 υπαλλήλων του πανεπιστημίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.