Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Στη φάση της υλοποίησης ο εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας και του ΓΝ Καρδίτσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας», αρχικού προϋπολογισμού 880.000 ευρώ, μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, της σχετικής σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των τριών Κέντρων Υγείας του Ν. Καρδίτσας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, Κέντρο Υγείας Σοφάδων, Κέντρο Υγείας Μουζακίου), έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου και υγιούς συστήματος υγείας, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

-Εργασίες για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (κατασκευή ραμπών, προμήθεια και τοποθέτηση αυτόματων θυρών, δημιουργία WC ΑΜΕΑ, κατάλληλη σήμανση και επιλογή χρωμάτων).

-Επικάλυψη των παλαιών δαπέδων (πλαστικά πλακίδια που περιέχουν αμίαντο) με τάπητα από χλωριούχο πολυβινύλιο (PVC), δάπεδα που θα πληρούν τους όρους και τους κανόνες της υγιεινής και θα είναι αντιμικροβιακά, αντιστατικά, οικολογικά και ανθεκτικά.

-Δημιουργία πινακίδων σήμανσης, κατεύθυνσης και πληροφοριών εσωτερικά των κτιρίων αναγνώσιμες από όλους.

-Οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης εμποδιζόμενων ατόμων στον περιβάλλοντα χώρο.

-Διαμόρφωση των πάγκων εξυπηρέτησης κοινού και τοποθέτηση προστατευτικής φάσας σε κατάλληλο χρωματισμό στους κοινόχρηστους διαδρόμους προς διευκόλυνση των ΑΜΕΑ.

-Αντικατάσταση των παλαιών επικεραμώσεων-σανιδώματος στεγών με εφαρμογή υγρομόνωσης-θερμομόνωσης, όπου απαιτείται, στα πλαίσια της ενεργειακής θωράκισης των κτιρίων.

-Νέα στέγη με την απαιτούμενη θερμομόνωση-υγρομόνωση, όπου υπάρχει δώμα με κατεστραμμένη-ανεπαρκή μόνωση.

-Βαφή εξωτερικών χρωματισμών με ειδικά ανακλαστικά χρώματα

-Βαφή μέρους των εσωτερικών χώρων με οικολογικά χρώματα επί ενισχυμένου επιχρίσματος (βελτίωση της συμπεριφοράς στην υγρασία-βελτίωση συνάφειας) όπου απαιτείται και σε αποχρώσεις σύμφωνες με τις προδιαγραφές των εμποδιζόμενων ατόμων.

«Η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία την 5η Υ.ΠΕ. και τα νοσοκομεία, στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς τους πολίτες. Με το έργο αυτό ενισχύουμε τρία Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καρδίτσας (Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου), έτσι ώστε να παρέχεται ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη στους συμπολίτες μας, δίνοντας έμφαση στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 365.485,98 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 12-2-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε οι διαδικασίες για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και αναδόχου που προέκυψε στο σχετικό διαγωνισμό, για την έναρξη υλοποίησης του έργου.



Πηγή: http://www.newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.