Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Στο «Open September 2» συμμετέχει η Tandem

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Φεστιβάλ Τεχνών πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Vault.

Στο Φεστιβάλ «Open September 2» θα συμμετάσχει στις 17/9/2013 ο MKO Τandem με την Ομάδα Ευαισθητοποίησης του οργανισμού.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Πολυχώρο Vault (Μελενίκου 26 Βοτανικός).

«Open September 2»
Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ Τεχνών που απευθύνεται σε καλλιτέχνες και δημιουργούς δίνοντας τους βήμα, για να αναδείξουν τη δουλειά τους. Οι διοργανωτές καλούν όλους τους συμμετέχοντες να προβάλλουν τα έργα τους, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και να ενημερωθούν για τις δράσεις πολιτιστικών φορέων της πόλης μέσα από τη δημιουργική συνάντησή τους στους χώρους του Φεστιβάλ.

Οικοδεσπότες του Φεστιβάλ θα είναι οι ίδιοι καλλιτέχνες, που θα παρουσιάσουν εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές, αλλά και θα οργανώσουν σεμινάρια, συζητήσεις και μουσικές βραδιές, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο έναν πυρήνα πολιτισμού που αποτελείται από όλες τις μορφές τέχνης.

Η συμμετοχή της Ομάδας Ευαισθητοποίησης της Tandem στο «Open September 2», έχει ως στόχο να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό ότι υπάρχει τρόπος ένταξης και ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία και σε όλες τις δημιουργικές της εκφάνσεις.



Λίγα λόγια για την Ομάδα Ευαισθητοποίησης της Tandem
Η Tandem είναι ένας ΜΚΟ που αποτελείται κυρίως από εθελοντές με βασικό κίνητρο την βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικής ένταξης και την ενδυνάμωση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Ο σκοπός των δράσεων της Τandem είναι να ανατρέψει τα κοινωνικά στερεότυπα που περιορίζουν το προφίλ των ανθρώπων με αναπηρία ή οποιασδήποτε άλλης μορφής διαφορετικότητα, γεφυρώνοντας το κενό επικοινωνίας των ομάδων αυτών με τους συνανθρώπους τους.

Για να το επιτύχει αυτό, η Ομάδα Ευαισθητοποίησης της Tandem οργανώνει «παιχνίδια ευαισθητοποίησης» τα οποία ακολουθούν τις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης (non-formal education) ή διαφορετικά «learning by doing». Τα παιχνίδια αυτά χρησιμοποιούν τον βιωματικό τους χαρακτήρα (experiential learning) με στόχο την εισαγωγή του συμμετέχοντα στη θέση των ατόμων της εκάστοτε κοινωνικά ευπαθούς ομάδας.

Η Τandem με την παρουσία της στο Open September 2 εγκαινιάζει μία σειρά από δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην χρονιά 2013-2014 με μοναδικό στόχο την κοινωνική αποδοχή της διαφορετικότητας, την καταπολέμηση των διακρίσεων αλλά και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία. Η βιωματική δράση θα ξεκινήσει στις 5μ.μ.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά το έργο και τις δράσεις της Τandem αλλά και να συμμετέχετε στις ομάδες ευαισθητοποίησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία τους στο awareness@tandemngo.gr μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου με θέμα «Open September 2». Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πληροφορίες για την Tandem:
www.tandemngo.gr

Πληροφορίες για το Φεστιβάλ Open September 2:
VAULT Theatre Plus
Μελενίκου 26 Βοτανικός
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213-0356472, 6945993870




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.