Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ειδοποιητήρια σε 7.000 φορολογούμενους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κενά ασφαλείας στο Ε9.

Ειδοποιητήρια σε 7.000 φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά το Ε9 το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου προτίθεται να αποστείλει εντός της εβδομάδας η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λόγω των κενών ασφαλείας που υπήρξαν στο Taxisnet.

Πρόκειται για φορολογούμενους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά Ε9 στο διήμερο 18- 19 Σεπτεμβρίου και λόγω κενών ασφαλείας που εμφάνισε η ειδική εφαρμογή του Τaxisnet στις δηλώσεις τους μεταφορτώθηκαν στοιχεία ακινήτων άλλων φορολογούμενων.

Για παράδειγμα φοροτεχνικός καταχώρισε στο Taxisnet ακίνητο στην Θεσσαλονίκη με τους κωδικούς πελάτη του και ξαφνικά το εν λόγω ακίνητο βρέθηκε στα περιουσιακά στοιχεία άλλου φορολογουμένου, ο οποίος είχε καταχωρημένα οικόπεδα σε Χίο και Λευκάδα . Μάλιστα, μπορούσε να προχωρήσει και σε διορθώσεις στα πεδία του Ε9.

Άλλος λογιστής οριστικοποιώντας Ε9 πελάτη του με ακίνητα στον Έβρο, βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σε στοιχεία περιουσιακής κατάστασης φορολογούμενης με αγροτεμάχια στα Χανιά. Εξερχόμενος και επανεισερχόμενος στο Taxisnet είδε ότι στο ΑΦΜ του πελάτη του , ο οποίος είχε μόνον ακίνητα στον Έβρο, βρέθηκαν αγροτεμάχια περασμένα στην Αιτωλοακαρνανία.

Το πρόβλημα εντοπίσθηκε και επιδιορθώθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας Unisystems. Ωστόσο, ήδη σε 7.000 περιπτώσεις οι φορολογούμενοι, αλλά και λογιστές - φοροτέχνες είχαν προχωρήσει σε τροποποιήσεις Ε9 και σε διαγραφές δηλώσεων στοιχείων ακινήτων που δεν είχαν ορθά στοιχεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.