Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τα κριτήρια για τους πλειστηριασμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο σφυρί 25.000 ακίνητα.

Ανοίγουν ξανά οι πλειστηριασμοί για περίπου 25.000 ακίνητα που προστατεύτηκαν με νομοθετική ρύθμιση το 2008, αν και τα δάνεια των κατόχων τους είχαν «κοκκινίσει» δύο ή και τρία χρόνια νωρίτερα και μάλιστα σε εποχές οικονομικής ευημερίας.

Αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο της σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας καθώς και άλλων ακινήτων που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί για 25.000 σπίτια, από 1ης Ιανουαρίου του 2014, για τα οποία είχαν ξεκινήσει το 2008 οι διαδικασίες αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.

Κάθε χρόνο και μετά θα ξεπαγώνουν ακίνητα ετών που έπονται του 2008. Δηλαδή το 2015 θα βγουν στο σφυρί ακίνητα του 2009.

Σύμφωνα με το Έθνος η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη θέσπιση σειράς κριτηρίων ώστε να προστατευτούν οι οικονομικά και κοινωνικά αδύναμοι δανειολήπτες.

Τα κριτήρια

-Μειώνεται στις 150.000 από τις 200.000 ευρώ το ύφος της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας που θα προστατεύεται.
- Θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του ανεξέλεγκτου δανείου για την προστασία του ακινήτου
- Άνεργοι, πολύτεκνοι, δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα δεν κινδυνεύουν να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι τους
- Όσοι εντάσσονται σε προγράμματα ρυθμίσεων των δανείων τους κι εφόσον είναι συνεπείς σε αυτά θα προστατεύονται από πλειστηριασμούς



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.