Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

4 Έλληνες στη «στέγη» του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε απάτητες κορυφές στα Ινδικά Ιμαλάια σκαρφάλωσαν τέσσερις Έλληνες ορειβάτες και έστησαν ελληνικές σημαίες σε σημεία που ποτέ κανείς δεν είχε φτάσει πριν.

Μάλιστα οι Έλληνες ορειβάτες ονόμασαν «Χαμένο Μαργαριτάρι» (Mutik Skal στην ντόπια διάλεκτο), μια κατακόρυφη, απότομη και τρομακτική κορυφή, που είναι αθέατη από τις γύρω κοιλάδες.

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, τη δυνατή βροχή και τον αέρα που θέριζε, οι ορειβάτες κοιμήθηκαν κάτω από βράχους και πάτησαν σε αιώνιους παγετώνες, όπου το χιόνι δεν λιώνει ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει τι υπάρχει από κάτω.

Ο Γιώργος Βουτυρόπουλος από την Αθήνα, ο Νίκος Λαζανάς επίσης από την Αθήνα, ο Πάνος Αθανασιάδης που εργάζεται ως ερευνητής Μετεωρολογίας στη Μπολόνια και ο Νίκος Κρούπης από την Πύλη Τρικάλων, οργάνωναν μήνες το ταξίδι και το ξεκίνησαν όταν κατάφεραν να πάρουν το 50% των εξόδων τους από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Ταξίδεψαν μέχρι την Ινδία, έφτασαν στην περιφέρεια Λαντάκ και στην απομακρυσμένη κοιλάδα Ράρου, εκεί όπου φτάνουν μόνο ριψοκίνδυνοι ορειβάτες και αναρριχητές.

Κατά ομάδες, κυρίως ανά δύο, κατέκτησαν τις κορυφές Κατκάτ Κανγκρί (6.148μ.), Χαμένο Μαργαριτάρι (6.243μ.), Σκίλμα Κανγκρί (6.020μ.), Λάμα Σου (5.947μ.).

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία, γιατί είμαστε μια μικρή ομάδα ορειβατών, που βάλαμε στόχο τα Ινδικά Ιμαλάια, δύσκολο εγχείρημα για Έλληνες. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, αλλά τα καταφέραμε σε όλους τους στόχους», λέει στο «Έθνος» ο Ν. Κρούπης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.