Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

«Αισχύλεια 2013» στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την Τετάρτη ξεκινά ο καλλιτεχνικός θεσμός.

Με την πανσέληνο του Αυγούστου, την Τετάρτη 21 του μήνα, η Μελίνα Κανά και ο Βασίλης Λέκκας, σηκώνουν την αυλαία των «Αισχυλείων», έναν μακρόβιο καλλιτεχνικό θεσμό που διοργανώνει με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια, ο δήμος Ελευσίνας.

Στο Παλαιό Ελαιουργείο, οι δύο ερμηνευτές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συνθέτες Γιώργο Ανδρέου και Γιώργο Καζαντζή, σε μια ατμοσφαιρική βραδιά, την πρώτη για τα 38α Αισχύλεια τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 13 Οκτωβρίου, με 26 εκδηλώσεις, από τις οποίες εννέα θεατρικές παραστάσεις, επτά μουσικές, καθώς και εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου από τις 23- 30 Σεπτεμβρίου με οκτώ προβολές ταινιών.

Η «μπιεναλική» παράδοση που έχουν δημιουργήσει τα «Αισχύλεια» με τις εικαστικές εγκαταστάστεις στο παλαιό βιομηχανικό κτίριο του Ελαιουργείου, φέρει εφέτος την υπογραφή του διακεκριμένου εικαστικού Νίκου Ναυρίδη. Η εγκατάστασή του, που δημιουργήθηκε ειδικά για το Ελαιουργείο, με τον «μπεκετικό» τίτλο: «Try again. Fail again. Fail better. (Προσπάθησε πάλι, απότυχε πάλι, απότυχε καλύτερα», εγκαινιάζεται την 1η Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, από την 1η Σεπτεμβρίου, η Λίζη Καλλιγά, θα παρουσιάσει τη δική της δουλειά στο Πολιτιστικό Κέντρο Λ. Κανελλόπουλος, μια σειρά από χαρακτικά και φωτογραφίες, με τίτλο «Σκοτεινά όνειρα», εμπνευσμένα από την Ελευσίνα και τους ανθρώπους της.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.