Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Μικρή η ζήτηση στέγης από φοιτητές στην Πάτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέφτουν οι τιμές των ενοικίων.

Η ζήτηση στέγης από φοιτητές στην Πάτρα είναι ιδιαίτερα μικρή και σαφώς αντιστρόφως ανάλογη της προσφοράς που είναι μεγάλη. Ωστόσο η έλευση φοιτητών θα αποτελέσει «ανάσα» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Πάτρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων βλέπουν τα σπίτια τους να μένουν άδεια από ενοικιαστές.

Όπως λέει στο thebest.gr η πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη «η ζήτηση στέγης είναι μέχρι στιγμής πάρα πολύ μικρή, καθώς όπως γνωρίζετε όλοι σχεδόν οι γονείς προτρέπουν τα παιδιά τους να δηλώσουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Η προσφορά ωστόσο είναι μεγάλη και αν κάποια σπίτια συντηρούνται είναι από φοιτητές προηγουμένων ετών».

Την ίδια στιγμή τα ενοίκια σημειώνουν αναγκαστική... πτώση και όπως τονίζει η κ. Αθανασιάδη στην Πάτρα υπάρχουν πολύ καλές κατοικίες και οι τιμές για γκαρσονιέρες και δυάρια κυμαίνονται από 200 μέχρι 300 ευρώ.

Επίσης και φέτος αναμένεται να ακολουθηθεί από αρκετούς η «οδός» της συγκατοίκησης. Ήδη από πέρυσι, εξηγεί η κ. Αθανασιάδη, φοιτητές επιδιώκουν να ενοικιάσουν από κοινού ένα δυάρι ή τριάρι προκειμένου να μοιράζονται τα έξοδα ενοικίου, τα κοινόχρηστα κ.ά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.