Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τα «επτά θανάσιμα αμαρτήματα» της δίαιτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες «κακοτοπιές» πρέπει να αποφύγουμε για να πετύχουμε.
Μπορεί να έχουμε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά οφείλουμε να περάσουμε πολλές «κακοτοπιές» προκειμένου να πετύχουμε όταν ακολουθούμε μία δίαιτα. Αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους μπορεί να αποτύχει η προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε ένα νέο πρόγραμμα διατροφής, μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τι κάνουμε λάθος και να βοηθηθούμε στο να καταφέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

1. Είμαστε πολύ σκληροί με τον εαυτό μας

Ένας από τους πιο συνήθεις λόγους που ορισμένοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να ακολουθήσουν μια δίαιτα είναι διότι είναι πολύ σκληροί με τον εαυτό τους. Αν έχετε συνηθίσει να τρώτε fast food και προϊόντα με ζάχαρη και ξαφνικά ακολουθήσετε μία δίαιτα βασισμένη μόνο στα φρούτα και τα λαχανικά, το σώμα σας θα δυσκολευτεί πολύ να προσαρμοστεί. Αυτές οι απότομες αλλαγές συνήθως δεν έχουν καλό αποτέλεσμα. Μπορείτε να υποκύπτετε σε μικρούς πειρασμούς αραιά και που κατά τη διάρκεια της δίαιτας, αρκεί να μην υποκύψετε πλήρως στους πειρασμούς.

2. Δεν καταγράφουμε την πρόοδο

Άλλος ένας από τους συνήθεις λόγους εξαιτίας των οποίων οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής είναι αυτός. Αν δεν καταγράφετε την πρόοδό σας, δεν θα μπορείτε να γνωρίζετε πόσο βάρος έχετε χάσει και αυτό ενδεχομένως να μην σας ενθαρρύνει στην προσπάθειά σας.

3. Επικεντρωνόμαστε μόνο στη δίαιτα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, από μόνη της η δίαιτα δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος ή, για να το πούμε καλύτερα, δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε μεγάλες ποσότητες βάρους. Αν έχετε φιλόδοξους στόχους για την απώλεια βάρους, τότε η δίαιτα που ακολουθείτε θα πρέπει να συνοδεύεται από τις κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα διατροφής καθώς δεν το συνδυάζουν με δύο βασικούς παράγοντες για αποτελεσματική απώλεια βάρους: την καλή ποιότητα νυχτερινού ύπνου και την άσκηση.

4. Δεν έχουμε ηθική υποστήριξη από τους φίλους ή την οικογένεια

Η ηθική υποστήριξη είναι απαραίτητη για αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος, καθώς είναι μία σοβαρή και δύσκολη διαδικασία οπυ χρειάζεται πολλή προσήλωση και δύναμη θέλησης. Ορισμένες φορές, οι άνθρωποι τείνουν να τα χάνουν και τα δύο κατά τη διάρκεια της δίαιτας και όταν συμβαίνει αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον που θα σου δώσει αυτή την υποστήριξη ώστε να συνεχίσεις. Αν, ενώ έτρωγες λαχανικά όλη τη μέρα, οι δικοί σου στο σπίτι σου βάζουν πειρασμούς μπροστά στα μάτια σου, αυτό δεν σε βοηθά καθόλου στην προσπάθειά σου. Για το λόγο αυτό το περιβάλλον σας θα πρέπει να γνωρίζει τα σχέδιά σας και να υποστηρίζει την απόφασή σας.

5.Έλλειψη θέλησης

Οι υπέρβαροι άνθρωποι είναι σε μία συνεχή μάχη με τα παραπανίσια κιλά, καθώς, ακόμα και αν καταφέρουν να απαλλαγούν από αυτά και να φθάσουν σε φυσιολογικό βάρος, εξακολουθούν να παλεύουν για να αποφύγουν να «ξανακυλίσουν». Τότε είανι που έρχεται η θέληση και παίζει καθοριστικό ρόλο. Δυστυχώς, ένας ακόμη λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να τηρήσουν τη δίαιτά τους είναι ότι αποδέχονται πολύ εύκολα την ήττα και τις περισσότερες φορές εγκαταλείπουν πριν ακόμα αρχίσουν τη μάχη.

5. Διατηρούμε χαμηλό μεταβολισμό

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα του χαμηλού μεταβολισμού. Αν ακολουθείς μία «σπαρτιάτικη» δίαιτα και εξαντλείσαι στο γυμναστήριο, τότε θέλεις οπωσδήποτε να δεις αποτελέσματα που θα σε επιβραβεύουν για την προσπάθειά σου. Ωστόσο, ο χαμηλός μεταβολισμός σημαίνει αργή απώλεια βάρους και αυτό τους αποθαρρύνει. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι αντίστοιχα της προσπάθειας και πολλοί εγκαταλείπουν αν δεν δουν τις προσπάθειές τους να αποδίδουν με τους ρυθμούς που επιθυμούσαν.

6. Οι δίαιτες που κάνουμε δεν μας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί είναι ότι θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μία δίαιτα που τους παρέχει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία εγγυώνται την καλή λειτουργία του οργανισμού τους. Η δίαιτα πρέπει να είναι χαμηλή σε θερμίδες αλλά όχι χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, τα οποία έχουν θεμελιώδη σημασία για τη συνολική υγεία και ευεξία μας. Αν δεν δίνουμε τα κατάλληλα «καύσιμα» στο σώμα μας, θα νιώθουμε πεινασμένοι όλη την ημέρα και στο τέλος θα πέσουμε «με τα μούτρα» στο φαγητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.