Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Στο 85% η παραβατικότητα στις τουριστικές περιοχές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Πρωταθλήτρια» η Ρόδος.

Ποσοστά παραβατικότητας που αγγίζουν το 85% διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε επιχειρήσεις τουριστικών προορισμών το διάστημα από 15/06/2013 έως 15/07/2013.

Συγκεκριμένα, σε 1.088 ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις εστίασης, εκμετάλλευσης παραλιών και θαλασσίων σπορ, νυχτερινά κέντρα, ενοικιαζόμενες κατοικίες, ξενοδοχεία, καθώς επίσης και σε αδήλωτους εργαζόμενους προέκυψε ότι 538 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίσθηκαν 2.473 παραβάσεις.

Αναλυτικότερα τα ποσοστά παραβατικότητας ανά περιοχή έχουν ως εξής:

Ρόδος 84,62%

Ζάκυνθος 80,00%

Σαντορίνη 77,14%

Τήνος 72,73%

Πάρος 68,18%

Σύρος 57,89%

Αίγινα 37,14%

Αργολίδα 45,45%

Μεσσηνία 44,44%

Κορινθία 40,00%

Μύκονος 43,33%

Χαλκιδική 37,00%

Έλεγχοι σε πολυτελή καταλύματα

Παράλληλα, βάσει σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας διεξάγονται έλεγχοι πολυτελών καταλυμάτων σχετικά με την ιδιοκτησία, τις δαπάνες ανέγερσης, την δήλωση της πραγματικής επιφάνειας σε τ.μ.,την ύπαρξη δεξαμενών κολύμβησης, καθώς και του πραγματικού τιμήματος ενοικίασης. Οι έλεγχοι αφορούν περιοχές όπως η Πάρος, η Αντίπαρος, η Μύκονος, οι Παξοί, κλπ.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, από τους ελέγχους διαπιστώνεται ότι οι δαπάνες ανέγερσης είναι πολλαπλάσιες από τις δηλωθείσες.

Η ρευματοληψία έχει γίνει ως μικρές αγροτικές κατοικίες και το τίμημα ενοικίασης είναι πολύ χαμηλότερο του πραγματικού ή δεν δηλώνεται ή δηλώνεται φιλοξενία.

Ειδικότερα, μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 50 πολυτελείς κατοικίες και έχει διαπιστωθεί ότι:

- Σε επτά περιπτώσεις στην Πάρο οι ενοικιαζόμενες κατοικίες δεν δηλωνόταν.

-Σε 2 περιπτώσεις μεσολαβούσε αλλοδαπός για την ενοικίαση χωρίς να εμφανίζεται φορολογικά η δραστηριότητά του.

Σε άλλη περίπτωση εντοπίσθηκε ταξιδιωτικό γραφείο και καταλογίσθηκαν 17 παραβάσεις γιατί ενοικίαζε πολυτελείς βίλλες μέσω του διαδικτύου χωρίς να δηλώνονται οι σχετικές ενοικιάσεις στην αρμόδια ΔΟΥ.

Στο μεταξύ, το ΣΔΟΕ Π.Δ. Κρήτης κατέσχεσε Ιδιωτικό σκάφος 27 μέτρων από ιατρό γιατί δεν κατέβαλε τις δασμοφορολογικές υποχρεώσεις κατά την εισαγωγή. Επίσης καταλογίσθηκαν κατά τον φορολογικό έλεγχο του ιδίου και εταιρειών τις οποίες εκπροσωπεί παραβάσεις ύψους 4.980.000 ευρώ.

Σημειώνεται τέλος ότι το ΣΔΟΕ έχει προβεί σε παραλαβή τιμοκαταλόγων επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την χώρα από τις αρχές της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να έχει συγκριτικό αρχείο μετά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.