Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Δίδυμοι υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση την ίδια μέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρέθηκε συμβατός δότης τρεις ημέρες μετά την εγγραφή τους στη λίστα.

Οι πανομοιότυποι δίδυμοι Jack και Josh Parry είναι οι πρώτοι δίδυμοι στην Ευρώπη που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού από τον ίδιο δότη, την ίδια μέρα.

Τα 9χρονα αγόρια από τη βόρεια Ουαλία αναρρώνουν από την επέμβαση και οι γιατροί είναι πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία της υγείας τους.

Τα παιδιά είχαν μπει στη λίστα για μεταμόσχευση και μετά από μόλις τρεις ημέρες βρέθηκε συμβατός δότης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν είμαστε άρρωστοι πια» είπε ο Josh στη The Sun.



Οι δίδυμοι διαγνώστηκαν με κυστίνωση όταν ήταν έξι χρονών. Πρόκειται για μια σπάνια και ανίατη, κληρονομική ασθένεια, η οποία προκαλεί ολική νεφρική ανεπάρκεια μέχρι την ηλικία των 10 ετών.

Η υγεία των αγοριών χειροτέρευε και οι γιατροί φοβόντουσαν ότι θα έφτανε η στιγμή να υποβληθούν στην επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο αυτό που ήδη ζούσαν.



Τα δύο αγόρια μπήκαν στη λίστα για μεταμόσχευση και λίγες ημέρες μετά βρισκόντουσαν στο χειρουργικό κρεβάτι και να υποβληθούν και οι δύο στη σωτήρια για τη ζωή τους επέμβαση.



«Γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα χρειάζονταν καινούριο νεφρό. Μπήκαν στη λίστα, όμως οι γιατροί μάς ενημέρωσαν ότι μπορεί να έπαιρνε μέχρι και δύο χρόνια για να βρεθεί δότης. Σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε ότι βρέθηκε τρεις ημέρες μετά… και μάλιστα και για τους δύο! Ήταν ένα θαύμα. Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην οικογένεια του δότη» είπε η μητέρα τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.