Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Άνεργος ο σύζυγος της Αγγελικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε τι να ελπίζει ο Θοδωρής; Επτά χρόνια και δύο μήνες μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο, τα οποία σακάτεψαν την γυναίκα του την Αγγελική, και προχθές το απόγευμα έμεινε και άνεργος... Ακόμη ένας αριθμός στα τεφτέρια των ανθρώπων της τρόικας και των μαθητευομένων εν Ελλάδι μάγων της οικονομίας.



Η Αγγελική Χατζηδημητρίου, που επτά χρόνια τώρα επικοινωνεί με το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων

Τα όσα έγιναν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ της Χίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο του νησιού οδήγησαν τη 41χρονη τότε δημοσιογράφο -μητέρα δύο ανήλικων ακόμα παιδιών- Αγγελική Χατζηδημητρίου σε σύνδρομο locked in. Η υπόθεση αυτή εξετάζεται κατ' έφεσιν αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου, από το Τριμελές Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Ας σημειωθεί πως η δίκη είχε αναβληθεί στις 19 Απριλίου και τώρα φυσικά πρέπει να ολοκληρωθεί, αφού αλλιώς κινδυνεύει ακόμα και με παραγραφή.

Για την υπόθεση πρωτόδικα καταδικάστηκαν δύο γιατροί σε φυλάκιση 18 και έξι μηνών αντίστοιχα, ενώ ο ιδιωτικός φύλακας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ -που με τις πράξεις του σακάτεψε τη δημοσιογράφο- σε φυλάκιση οκτώ μηνών. Ας σημειωθεί ότι ο ένας εκ των δύο γιατρών έκανε χρήση νόμου που επιτρέπει να μπει η υπόθεση στο αρχείο και να μη δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Ο Θοδωρής βρέθηκε προχθές άνεργος. Είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με τη ΝΕΤ από το 1997, ενώ η σύμβασή του έγινε αορίστου χρόνου με το λεγόμενο νόμο Παυλόπουλου. Αυτή η δουλειά ήταν και το μοναδικό του έσοδο μέχρι προχθές, όταν και απολύθηκε. «Ακόμη δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Το θετικό είναι ότι ο κόσμος βρίσκεται δίπλα μας και μας συμπαραστέκεται και αυτό γίνεται επειδή στα τόσα χρόνια δουλειάς μας τρέχαμε για να ενημερώνεται και η πιο απομακρυσμένη περιοχή του Βορείου Αιγαίου», λέει. Για το μέλλον; Σηκώνει τους ώμους. Ποιος δεν σηκώνει τους ώμους στις μέρες μας;

Το τραγικό ιστορικό

Να θυμίσουμε πως η Αγγελική Χατζηδημητρίου, η οποία επτά χρόνια τώρα επικοινωνεί με το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων, με αλαλία, τραχειοστομία και γαστροστομία, βρέθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στις 8 Απριλίου 2006 από την κάλυψη ενός απλού τηλεοπτικού ρεπορτάζ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, την ώρα που άλλοι συνάδελφοί της έκαναν το ίδιο ρεπορτάζ, να δέχεται την επίθεση από τον ιδιώτη φύλακα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Ο οποίος από τα τραβήγματα στο λουρί της τσάντας της κάμερας της προκάλεσε βαρύτατο τραυματισμό για να ακολουθήσει εσφαλμένη διάγνωση και σειρά λανθασμένων ιατρικών πράξεων, που την οδήγησαν να είναι σήμερα φυλακισμένη στον ίδιο της τον εαυτό. Εκτοτε οι υπεύθυνοι και προπάντων η ΔΕΗ, της οποίας ιδιωτικός υπάλληλος τραυμάτισε την Αγγελική, δεν έχουν καταβάλει το παραμικρό ποσό ως αποζημίωση.


Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.