Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Διεκδικώντας την μετάβαση από το ιατρικό στο κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ημερίδα με θέμα «μετάβαση από το ιατρικό στο κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας» συδιοργανώνουν την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 το Γραφείο Επιτρόπου Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) στοχεύοντας να καταγράψουν με ακρίβεια την βέλτιστη στρατηγική υπέρβασης του επικρατούντος ιατρικοκεντρικού μοντέλου προσέγγισης της αναπηρίας.


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας (9 πμ – 12) και επί του περιεχομένου της θα εστιάσει στην διατύπωση προτάσεων και καταγραφή δοκιμασμένων πρακτικών εμπέδωσης του κοινωνικού μοντέλου στα πλαίσια εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ που από το 2011 έχει επίσημα κυρωθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία. (περιλαμβανομένης της αρχής της ενσωμάτωσης και της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρίες).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετσιμούς θα απευθύνουν η υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο πρόεδρος της ΚΥΣΟΑ Χριστάκης Νικολαΐδης και η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ελίζα Σαββίδου. Κεντρικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι: Δήμητρα Σοβατζιώτη - επίκουρη καθηγήτρια τμήματος νομικής πανεπιστημίου Λευκωσίας, Ελένη Φτιάκα - αναπληρώτρια καθηγήτρια σχολής κοινωνικών επιστημών και επιστημών της αγωγής πανεπιστημίου Κύπρου, Αναστασία Λιασίδου - επίκουρη καθηγήτρια σχολής τεχνών και επιστημών της αγωγής ευρωπαϊκού πανεπιστήμιου Κύπρου.



Πηγή: http://www.cybc.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.