Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ποιες χώρες υποδέχονται το μεταναστευτικό ρεύμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά την κρίση, Ιταλία και Γερμανία προσελκύουν περισσότερους μετανάστες.

Ανάμεσα στις 34 χώρες του ΟΟΣΑ, η Γερμανία βρίσκεται πλέον στην πέμπτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών. Περισσότερους μετανάστες προσελκύουν μόνον οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ισπανία και η Ιταλία, και αυτό παρά την κρίση.

Όποιος αποφασίζει τα τελευταία χρόνια να εγκαταλείψει την πατρίδα του για να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό, οδηγείται όλο και συχνότερα στη Γερμανία. Ωστόσο, πολλοί μετανάστες που έρχονται τα τελευταία χρόνια από τις χώρες της κρίσης, την εγκαταλείπουν και πάλι πολύ γρήγορα.Σύμφωνα με την DW, μόλις ένας στους δύο Έλληνες μένει πάνω από έναν χρόνο.

Το 2011 μετανάστευσαν στη Γερμανία περίπου 300.000 άνθρωποι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 30% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό προκύπτει από την έκθεση ‘προοπτικών για τη μετανάστευση’ του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Προς τις χώρες του ΟΟΣΑ μετανάστευσαν το 2011 συνολικά τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι. Μετά από τρία χρόνια στασιμότητας, που αποδίδονται στην οικονομική κρίση στην Ευρώπη, το ποσοστό της μετανάστευσης παρουσίασε και πάλι θετικό πρόσημο. Παρόμοια αναμένεται να είναι η εικόνα και το 2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.