Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Κατέσχεσαν το αυτοκίνητο ατόμου με ειδικές ανάγκες για 2.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρηματοδοτική εταιρεία κατέσχεσε το Ι.Χ αυτοκίνητο τρίτεκνης οικογένειας ατόμου με αναπηρία. Ο λόγος η καθυστέρηση εξόφλησης του ποσού των 2.200 ευρώ –υπόλοιπο δόσεων- από τις 40.000 ευρώ συνολική αξία του οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skaipatras.gr, ο νεαρός άνδρας, πατέρας τριών ανήλικων κοριτσιών, με σύζυγο άνεργη και επίσης με προβλήματα αναπηρίας (κώφωση), λόγω των οικονομικών δυσκολιών αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην πληρωμή των τελευταίων 4 δόσεων (550 ευρώ μηνιαίως), για την αγορά του αυτοκινήτου.

Αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας ήταν στις 23 Απριλίου, η εταιρεία μέσω δικαστικών κλητήρων να προχωρήσει στην κατάσχεση του οχήματος, από χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών όπου και εργάζεται ο νεαρός άνδρας, αφήνοντας την οικογένεια χωρίς μεταφορικό μέσο…!

Σε επικοινωνία που είχε μέλος της οικογένειας με τους υπεύθυνους της Εταιρείας, ζητώντας αρχικά διακανονισμό για την σταδιακή πληρωμή του ποσού η απάντηση ήταν αρνητική. Η οικογένεια μη έχοντας άλλη λύση σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του skaipatras.gr, πήρε την απόφαση να πουλήσει προσωπικά αντικείμενα προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ, όπως και έγινε.

Σε νεότερη επικοινωνία με την εταιρεία, εισέπραξε για δεύτερη φορά αρνητική απάντηση, ως προς την αποπληρωμή του χρέους και την επιστροφή του οχήματος. Μάλιστα οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν την οικογένεια πως το ποσό που της οφείλει δεν είναι πλέον τα 2.000 ευρώ, αλλά ξεπερνά τα 3.500 ευρώ καθώς μετά την κατάσχεση, έχουν επιβαρυνθεί με δικαστικά έξοδα που ανέρχονται στα 1.300 ευρώ…!

Τόσο η οικογένεια του ατόμου με αναπηρία, όσο και ο ίδιος αδυνατεί να εξασφαλίσει το επιπλέον ποσό, που θέτει πλέον η χρηματοδοτική εταιρεία ως βασική προϋπόθεση για την επιστροφή του αυτοκινήτου!

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, η οποία και παρενέβη αποστέλλοντας επιστολή προς την εταιρεία, ζητώντας να επιδείξει κοινωνική ευαισθησία επιστρέφοντας το αυτοκίνητο στον κάτοχο του και προχωρώντας σε διακανονισμό για την αποπληρωμή του ποσού που της οφείλεται.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση , η οποία έχει την ευθύνη στην Περιφέρεια για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας , Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Στις 25 Απριλίου 2013 κατασχέθηκε ύστερα από εντολή σας το αυτοκίνητο του Α.Ρ. του Κων/νου το οποίο είναι άτομο με αναπηρία(κώφωση) και έγγαμος με τρία τέκνα που έχουν την ίδια πάθηση όπως ο ίδιος και η σύζυγος του. Την δεδομένη στιγμή έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 2.000 ευρώ.

Παρακαλούμε όπως δείξετε την ανάλογη ευαισθησία και να επιστραφεί το όχημα καθώς χρησιμοποιείται για να καλύψει τις ανάγκες που απορρέουν από την αναπηρία της οικογένειας.

Σε μία περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την πλειοψηφία των οικογενειών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα είναι ανάγκη να υπάρχει κατανόηση και υποστήριξη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.