Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καλοκαίρι στον κήπο του Μεγάρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Το κοινό δίνει και φέτος ραντεβού «στον κήπο του Μεγάρου». Αυτό άλλωστε είναι και το μότο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπως είπε χθες το βράδυ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Γιώργος Κουρουπός κατά την παρουσίαση του θερινού προγράμματος.

Μετρώντας ήδη τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, από τη μέρα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του με τη Φιλαρμονική της Βιέννης και τον Ρικάρντο Μούτι, ο κήπος του Μεγάρου συνεχίζει να προσφέρει ενδιαφέρουσες μουσικές βραδιές με πολύ τραγούδι και χορό. Έτσι και φέτος, το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει το καλοκαίρι τον κήπο του για μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Το φετινό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να παρακολουθήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώ τις παραστάσεις στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου θα συνοδεύουν βιντεοπροβολές και οπτικά θεάματα.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ποικίλο. Είναι ό,τι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα στο χώρο του τραγουδιού. Αυτές οι εκδηλώσεις, οι οποίες στοχεύουν όπως θα έπρεπε σε μια ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου για όλο τον κόσμο, γρήγορα θα μορφοποιηθούν σε κάτι καινούριο, πρωτοποριακό σε κάτι πολύ σημαντικό. Έχω την αίσθηση ότι μέσα από αυτές θα γεννηθεί ένας νέος θεσμός, ιδιαίτερα μέσα από τη δυναμική που διαθέτει ο ίδιος ο χώρος- που μας προσφέρει πάρα πολλές ιδέες και έμπνευση για να σκεφτούμε πράγματα που μπορούν να γίνουν εδώ -αλλά και μέσα από τη σχέση μας με το κοινό, η οποία ήταν και θα παραμείνει πάντοτε αμφίδρομη και βεβαία σε συνάρτηση με τις οικονομικοκοινωνικοπολιτικές συνθήκες που ελπίζω να είναι καλύτερες από τις σημερινές» ανέφερε ο Γιώργος Κουρουπός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

«Ας αρχίσουν οι χοροί» θα τραγουδήσει, ανάμεσα σε άλλα πολλά και αγαπημένα, ο Διονύσης Σαββόπουλος που ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων με τη νέα του παραγωγή «Παράξενα & Ατόφια»(7/6). 'Ενα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα τραγούδια-σταθμούς της πενηντάχρονης πορείας του.

Η συνέχεια ανήκει στον Λουκιανό Κηλαηδόνη (15/6) και στο πάρτυ του, τη διαχρονική συναυλία-θρύλο της Βουλιαγμένης που επιστρέφει, 30 χρόνια μετά, στον κήπο του Μεγάρου.

Αμέσως μετά ακολουθεί η γιορτή της μουσικής, στις 21 Ιουνίου, η οποία θα τιμηθεί με πολλαπλές δωρεάν παραστάσεις σε δυο σκηνές. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), η Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Melos Brass, οι Helvetic Fiddlers και η Idra Kayne με το γκρουπ της έρχονται να γιορτάσουν την μέρα εκείνη με δυνατές δόσεις μουσικής διαφόρων ειδών.

Τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια, ο Κωστής Μαραβέγιας (28/6) και το βραδινό «Πικ Νικ» του, μια παρουσίαση των γνωστών του επιτυχιών, καθώς και άλλων επιλεγμένων διασκευών.

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου ξεκινούν με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (6/7) σε μια μοναδική μουσική παράσταση «εφ' όλης της ύλης», γεμάτη από παλιά και νέα τραγούδια, με τίτλο «Κυρίες …και κύριοι.. και ο Λ. Μαχαιρίτσας»(6/7). Το Ionion Jazz Quintet (11/7) παρουσιάζει επίσης παλιά και νέα κομμάτια από τον κόσμο της τζαζ, ενώ την επόμενη βραδιά η Τζίνα Φωτεινοπούλου συνεχίζει ατμοσφαιρικά, με τραγούδια από ταινίες και μιούζικαλ του ελληνικού και ξένου σινεμά (12/7).

Στις 13 Ιουλίου ο κήπος φιλοξενεί τη συνάντηση της Έφης Αγραφιώτη και του Γιώργου Κοντραφούρη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μουσική για δύο πιάνα στις παρυφές του κλασικού και της τζαζ. Το πρόγραμμα συνεχίζει σε ηλεκτρονικούς και χιπ χοπ ρυθμούς, με τον Κωνσταντίνο Βήτα να εμφανίζεται στις 18 Ιουλίου για μια συναυλία, με αφορμή το 8ο προσωπικό του άλμπουμ, «Αντήχηση».

Η Μαριέττα Φαφούτη με τη σειρά της φιλοδοξεί να ξεσηκώσει το κοινό για χορό με τις δικές της διασκευές μεγάλων επιτυχιών των 60ς και των 70ς στις 19 Ιουλίου. Ενώ μια μουσική διαδρομή από τον αμερικανικό νότο έως τη σκηνή της Νέας Υόρκης με όχημα την φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου, το πιάνο της Βίκυ Στυλιανού και το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού είναι η πρόταση της συναυλίας της 20/7.

Η ανερχόμενη τραγουδοποιός Ειρήνη Σκυλακάκη παρουσιάζει, στις 25 Ιουλίου, τις αγγλόφωνες συνθέσεις της, καθώς και άλλες αγαπημένες διασκευές. Η Ζωή Τηγανούρια μαζί με το κουιντέτο της (26/7) και το σύνολο Τζαζ του Ωδείου Αθηνών (27/7) γράφουν τον επίλογο για το μήνα Ιούλιο.

Ο Σεπτέμβριος ανοίγει με ένα live των Ιμάμ Μπαϊλντί με ένα πρόγραμμα με παλιά ελληνικά τραγούδια παιγμένα «αλλιώς»(6/9), συνεχίζεται με μία συναυλία του μουσικού συνόλου Κίθαρις και τον Ιάκωβο Κολανιάν (7/9) και κλείνει με το Νίκο Ξυδάκη που παρουσιάζει για πρώτη φορά ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών του με τίτλο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς», σε μία νέα, ανανεωμένη εκδοχή τους(14/9).

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 7 έως 10 ευρώ, ενώ τη βραδιά της κάθε συναυλίας η πώληση των εισιτηρίων κατά την είσοδο θα είναι εφικτή, με τις τιμές στα 10 με 12 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.