Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Βραβεία σε μαθητές του Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την απονομή των επάθλων στους μαθητές σχολείων του Πειραιά, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».

Πρώτο στο διαγωνισμό αναδείχθηκε το τμήμα Ε1 του 28ου δημοτικού σχολείου Πειραιά. Κάθε μαθητής κέρδισε από ένα ποδήλατο.

Δεύτερο στο διαγωνισμό αναδείχθηκε το τμήμα Β4 του λυκείου Καμινίων, όπου οι μαθητές κέρδισαν από ένα MP4 player.
Το ίδιο δώρο κέρδισαν και οι μαθητές του τμήματος Ε2 του 28ου δημοτικού σχολείου Πειραιά, που ήρθαν τρίτοι στο διαγωνισμό.

Τα έπαθλα προσέφερε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, που στο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Αγαπητοί φίλοι, παιδιά του Πειραιά.

Θέλω να γνωρίζετε ότι με κάνετε υπερήφανο. Για τις ευαισθησίες σας και για τα μαθήματα που δίνετε σε όλους μας.

Εσείς, η νέα γενιά είστε η δύναμή μας. Και χαίρομαι γιατί μπορείτε να γίνετε καλύτεροι από εμάς.

Η συμμετοχή σας στην ανταποδοτική ανακύκλωση δείχνει την αγάπη σας μεν για το περιβάλλον αλλά δείχνει, πάνω από όλα, την αγάπη σας για την πόλη μας. Τον Πειραιά μας.
Σήμερα, κάποιοι παίρνουν βραβεία από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Αλλά, βραβείο αξίζει σε όσους συμμετείχαν και ανακύκλωσαν από όλα τα σχολεία του Πειραιά.

Θέλω να γνωρίζετε, ότι κάθε μέρα δίνουμε μάχη να αλλάξουμε τον Πειραιά. Να γίνει μια πόλη αντάξια της Ιστορίας της.

Μια πόλη καθαρή με περισσότερο φυτικό πράσινο.

Μια πρωτεύουσα πόλη, που να είστε όλοι σας περήφανοι.
Η ποιότητα ζωής είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας. Και σίγουρα ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι άποψη ζωής και πράξη Πολιτισμού.

Εσείς, η νέα γενιά, τα παιδιά του Πειραιά, έχετε αποδείξει με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις σας, ότι θέλετε μια πόλη που σέβεται το περιβάλλον και δημιουργεί μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Όλοι οφείλουμε αυτό το μήνυμα να το σεβαστούμε, υλοποιώντας πολιτικές που ενισχύουν την ανακύκλωση, προστατεύουν το πράσινο, δημιουργούν και στηρίζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» είναι ένας ισχυρός σύμμαχός μας σε αυτήν μας την προσπάθεια.

Μην ξεχνάτε ότι Πειραιάς είμαστε όλοι και ότι ο Πειραιάς μας ενώνει πάντα».

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», Φλωρεντία Κουλαμπά, υπογράμμισε ότι οι μαθητές του δήμου Πειραιά, με μεγάλη επιτυχία ανακύκλωσαν για περισσότερο από ένα μήνα στα σπιτάκια «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».

Όπως τόνισε: «τα παιδιά έδειξαν, για άλλη μια φορά, ότι ο Πειραιάς έχει πάθος και στην ανακύκλωση. Τα παιδιά αγαπάνε την πόλη τους και την προστατεύουν». Στο τέλος της ομιλίας της, η κα Κουλαμπά ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Μιχαλολιάκο, που στήριξε τις γιορτές και την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σταυρούλα Κοζομπόλη, συνεχάρη τα παιδιά για αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, τονίζοντας πόσο χρήσιμη είναι η ανταποδοτική ανακύκλωση για το περιβάλλον, αν σκεφτεί κανείς ότι το πλαστικό για να λιώσει χρειάζεται πεντακόσια χρόνια. Επίσης, προέτρεψε τους μαθητές να μην σταματήσουν ποτέ να ανακυκλώνουν και να ενημερώνουν όσα περισσότερα άτομα μπορούν, για την ανταποδοτική ανακύκλωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.