Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Πάρτι» πλαστών ενσήμων στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σαν βόμβες σκάνε το τελευταίο χρονικό διάστημα υποθέσεις πλαστών ενσήμων, που αποκτήθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στην Π.Ε. Ξάνθης με εργαζόμενους φαντάσματα να επιχειρούν να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς ωστόσο να τα δικαιούνται.

Από το 2010 έχουν εντοπιστεί και έχουν λάβει τη δικαστική οδό μια σειρά από περιπτώσεις πλαστών ενσήμων, στις οποίες εμπλέκονται συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης και φερόμενοι ως εργαζόμενοι σε αυτά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός, περίπτωση πλαστών ενσήμων εντοπίστηκε και σε φερόμενο πρώην εργαζόμενο της ΣΕΚΕ, ο οποίος αν και δεν εργάστηκε ποτέ στην καπνοβιομηχανία παρουσίασε ένσημα απ’ αυτήν με στόχο φυσικά να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ο εργαζόμενος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για του για να βγει στη σύνταξη στο ΙΚΑ Ξάνθης, ωστόσο από τον έλεγχο διαπιστώθηκε σημαντικός αριθμός πλαστών ενσήμων, καθώς ο ίδιος παρουσίασε ένσημα στη ΣΕΚΕ κατά την περίοδο 1983-1984, περίοδο ωστόσο κατά την οποία ο ίδιος φαίνεται να μην είχε καν βιβλιάριο ασφάλισης.

«Η ΣΕΚΕ είναι μια σοβαρή εταιρία και από ιδρύσεώς της ουδέποτε είχε καμία ανάμειξη σε τέτοιες περιπτώσεις πλαστών ενσήμων. Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. Η ΣΕΚΕ δεν έχει κωλύσει ποτέ ένσημα σε κανέναν μη εργαζόμενό της» ανέφερε ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και μετά από ελέγχους που έχουν γίνει κατά τη διαδικασία έγκρισης αιτημάτων για συνταξιοδότηση, έχουν διαπιστωθεί αρκετές περιπτώσεις πλαστών ενσήμων, με εργαζόμενους φαντάσματα, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως οι περιπτώσεις αυτές ξεπερνούν ακόμη και τις 40.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.