Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

99χρονος έπαιρνε σύνταξη μαϊμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ιδιωτική εταιρεία που εισπράττει χρέη ανέλαβε για λογαριασμό της υπηρεσίας Κοινωνικών Υπηρεσιών της Αυστραλίας ζητά να εισπράξει από έναν 99χρονο συνταξιούχο 7.700 δολάρια.

Η εντολή είσπραξης του πιο πάνω ποσού στην ιδιωτική εταιρεία δόθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μόλις έξι εβδομάδες από τότε που ο υπέργηρος συνταξιούχος τους είχε επιστρέψει 2,085 δολάρια.

Το χρέος προέκυψε γιατί ο συγκεκριμένος συνταξιούχος, λάμβανε και σύνταξη από το εξωτερικό εκτός από τη σύνταξη από το αυστραλιανό Δημόσιο.

Τα σχετικά στοιχεία που αφορούν την υπηρεσία εύρεσης εργασίας, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει, επίσης, ότι το Centrelink κυνηγά επί 22 χρόνια ένα άτομο το οποίο έλαβε από επιδόματα ανεργίας 9,400 δολάρια που δεν δικαιούτο.

Σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση που κατέθεσε στην ομοσπονδιακή Βουλή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ιδιωτικές εταιρείες είσπραξης χρεών έχουν αναλάβει για λογαριασμό του αυστραλιανού δημοσίου να συγκεντρώσουν χρέη 368 εκατομμυρίων δολαρίων, από 152.682 οφειλέτες.

Το μεγαλύτερο ποσόν που χρωστά οφειλέτης στο Centrelink είναι 197,485 δολάρια τα οποία και εισέπραξε παράνομα, άτομο που για 15 χρόνια ζούσε εκτός Αυστραλίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.