Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Άσκηση εκκένωσης σχολείου λόγω σεισμού στο δήμο Κορδελιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τους μαθητές.

Η Θεσσαλονίκη κινείται στο ρυθμό του Εγκέλαδου. Τα παιδιά του 4ου δημοτικού σχολείου του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, χωρίς να χάσουν τη ψυχραιμία τους, βγαίνουν από τις τάξεις τους στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος. Μέσα σε λίγη ώρα, το κτίριο έχει εκκενωθεί και κάτω από τις οδηγίες των δασκάλων τους κατευθύνονται στο διπλανό πάρκο όπου στήνουν σκηνές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, όλα τα παραπάνω εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο μεγάλης άσκησης εκκένωσης σχολικού κτιρίου που διοργάνωσε ο δήμος Ελευθερίου - Κορδελιού, στο πλαίσιο της Ημέρας Εκτάκτων Αναγκών, δια της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και Συντηρήσεων 'Εργων.

Η εκκένωση του σχολικού χώρου έγινε με επιτυχία, καθώς οι μαθητές ακολούθησαν τις οδηγίες που έλαβαν από τους εκπροσώπους των αστυνομικών αρχών, της πυροσβεστικής, των εθελοντικών οργανώσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Κοκολάκης, μίλησε στους μαθητές για τα προληπτικά μέτρα αντισεισμικής προστασίας, ενώ ο δήμαρχος Ελευθερίου - Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης, αναφέρθηκε στην προετοιμασία των υπηρεσιών του δήμου αλλά και στην ενημέρωση των δημοτών και μαθητών για θέματα που αφορούν έκτακτες ανάγκες.

Μετά την ενημέρωση, οι μαθητές του δημοτικού κατευθύνθηκαν στο διπλανό πάρκο εκεί όπου στήθηκε ένας καταυλισμός με σκηνές από το 9ο Σύστημα Προσκόπων Ευόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.