Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ντάγκλας: Ήμουν στο στάδιο 4 όταν είχα καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Μάικλ Ντάγκλας μίλησε στο "New York Magazine" για τη μεγάλη μάχη της ζωής του όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα.

Μιλώντας για την πρώτη επαφή του με την ασθένεια, ο 68χρονος ηθοποιός δήλωσε πως γνώριζε ανέκαθεν ότι συνέβη κάτι σοβαρό με την υγεία του, ύστερα από τις εξετάσεις σε δύο γιατρούς.

«Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μου έδωσαν αντιβιοτικά. Και άλλα αντιβιοτικά. Και μετά πήγα σε ένα γιατρό ενός φίλου μου στο Μόντρεαλ. Κάναμε βιοψία και μου είπε ότι ήμουν στο στάδιο 4. Αυτό ήταν».

Μετά τη διάγνωση, ο ηθοποιός ξεκίνησε ένα εντατικό πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων που περιλάμβανε χημειοθεραπείες και ακτινοβολία. Η ακτινοβολία έκαψε το εσωτερικό του στόματός του με αποτέλεσμα να γίνει δύσκολη η σίτιση του.

«Αν βάλεις σωλήνα σίτισης, θα χάσεις γρήγορα την ικανότητα να καταπίνεις έτσι είναι η ζωή. Τα πράγματα είχαν πάει καλά για μένα και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήμουν έτοιμος για κάποια καρμική ανταπόδοση. Έχασα καλούς φίλους, τον Λάρι Χάγκμαν και τον Νικ Άσφορντ, οι οποίοι είχαν τον ίδιο τύπο καρκίνου με εμένα, και αυτό σε κάνει να σκεφτείς», ανέφερε ο ηθοποιός.

Πως πέρασε την περίοδο που ήταν άρρωστος ο διάσημος ηθοποιός;

«Όταν ήμουν άρρωστος, ήμουν κυρίως ξαπλωμένος σε ένα καναπέ. Έβλεπα αγώνες στην τηλεόραση και οτιδήποτε δεν ήξερα το τέλος του. Μου έλειπε το να δουλεύω, αλλά ήμουν πολύ αδύναμος για να κάνω οτιδήποτε. Ήμουν στο στάδιο τέσσερα. Και δεν υπάρχει στάδιο πέντε».

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από λίγο καιρό, η σύζυγος του Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, εισήχθη για δεύτερη φορά σε κλινική, έχοντας διαγνωστεί με διπολική διαταραχή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.