Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

«Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου» της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ταξίδεψε αυτή τη φορά στη Σίφνο και στη Σέριφο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των ενημερωτικών παρουσιάσεων συζήτησαν μέσα στην τάξη για τη σχέση τους με τα ζώα, για τη φροντίδα τους, και για τις δικές τους καθημερινές εμπειρίες με αυτά. Δεν έλειψαν οι αναφορές στα περιστατικά κακοποίησης που συναντούν, ακόμα και οι πιο μικροί μαθητές, που δυστυχώς και σε αυτά τα νησιά είναι αρκετά. Από την άλλη, η πλειοψηφία των μαθητών φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη για το πώς μπορεί να αντιδράσει στα περιστατικά αυτά, τόσο την ώρα που συμβαίνουν αλλά και με πιο οργανωμένες δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η διεξαγωγή του προγράμματος στη Σέριφο έγινε και η αφορμή να συναντηθούν και κάτοικοι του νησιού που φροντίζουν και περιθάλπουν ζώα και οι οποίοι αναφέρθηκαν στις συχνές δηλητηριάσεις σε διάφορα μέρη του νησιού. Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν και τη δημιουργία μιας τοπικής φιλοζωικής ομάδας, ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις τους απέναντι στη βία αλλά και την απάθεια που κάποιοι, ελπίζουμε λίγοι, εξακολουθούν να δείχνουν απέναντι σε ζώα.

Μικροί και μεγάλοι λοιπόν, φαίνονται αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση στη Σίφνο και στη Σέριφο. Περιμένουμε νέα τους!

Η ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά το Αττικό Νοσοκομείο Ζώων το οποίο με την οικονομική βοήθεια που προσέφερε έκανε πραγματοποιήσιμη την διεξαγωγή του προγράμματος στα νησιά αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.