Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πατρινός έπαθε έμφραγμα λόγω κρίσης...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Αναγκάζονται να διακόπτουν τη φαρμακευτική τους αγωγή λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ολοένα και περισσότεροι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή αναγκαστικά ακολουθούν αυτή την οδό. Η έλλειψη χρημάτων βάζει σε κίνδυνο ζωές.

Πατρινός υπέστη οξύ έμφραγμα όταν αναγκάστηκε να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

«Η συμμετοχή του ασθενούς σε μηνιαία βάση για την προμήθεια των φαρμάκων ήταν 30 ευρώ. Ποσό που δεν μπορούσε να διαθέσει. Έτσι διέκοψε τα φάρμακά του και μετά από 3 ημέρες μας ήρθε με οξύ έμφραγμα», επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Αλεξόπουλος.

Το περιστατικό που κατέγραψε η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου δημοσιεύτηκε σε διεθνές περιοδικό.

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι την ίδια ώρα η κρίση λόγω του στρες προκαλεί περισσότερα καρδιακά νοσήματα, δεν επιτρέπει σε πολλούς τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων, ενώ ένας στους 5 που φτάνουν στο νοσοκομείο του Ρίου είναι ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπισή τους.

Το θετικό ωστόσο είναι ότι η επιστημονική ομάδα της Καρδιολογικής του ΠΓΝΠ είναι σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενώ εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους, με διεθνή εφαρμογή.

Αυτές θα παρουσιαστούν στο 11ο Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο που διοργανώνει το Καρδιολογικό Τμήμα του πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καρδιολογίας νοτιοδυτικής Ελλάδας από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.