Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Χωρίς φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους.

Πρόκειται για τους ασθενείς που παίρνουν τα φάρμακα υψηλού κόστους τα οποία πλέον διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων.

Ωστόσο όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις Μαριάννα Λάμπρου ,υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και οι ασθενείς δεν μπορούν πλέον να βρουν τις θεραπείες τους.

«Γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στα φαρμακεία των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ , ψάχνοντας τη θεραπεία που είναι απαραίτητη για τη ζωή τους», λέει η κ.Λάμπρου και προσθέτει:

«Ο ασθενής είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί από αυτό το σύστημα. Στην επαρχία πολλές περιοχές δεν έχουν νοσοκομεία και υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Η ταλαιπωρία όλων αυτών των ασθενών που πάσχουν από τις πιο σοβαρές ανίατες παθήσεις είναι απίστευτη».

Περισσότεροι από 1.000 κωδικοί φαρμάκων ανήκουν στην κατηγορία των φαρμάκων υψηλού κόστους τα οποία πριν από ένα χρόνο σταμάτησαν να διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Πρόκειται για τα φάρμακα που παίρνουν οι ασθενείς που πάσχουν από τις πιο σοβαρές ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος ,η σκλήρυνση κατά πλάκας, διάφορα σπάνια νοσήματα κ.τ.λ.

Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό Γιάννη Δαγρέ, μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής «είναι ανθρωπίνως αδύνατον εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς να στριμώχνονται κάθε μήνα σε μία «χούφτα» νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να βρουν τα φάρμακά τους. Αυτό δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία στους ήδη ευάλωτους συνανθρώπους μας ενώ οι συχνές ελλείψεις που παρατηρούνται κατά καιρούς επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την άσχημη αυτή κατάσταση».

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Καρκινοπαθών Βορείου Ελλάδας Περσεφόνη Μήττα καταγγέλλει ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους και αναβάλλονται οι θεραπείες γεγονός που έχει σημαντική επίπτωση στην επιβίωσή τους.

«Επιλέγουν δίκτυα διανομής των φαρμάκων τα οποία δυσχεραίνουν την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και να τους βγουν οι αριθμοί», καταγγέλλει η κ. Μήττα.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.