Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Στο ίδιο δράμα θεατές... οι εκπαιδευτικοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφυγαν από την Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Κύπρο, μακριά από την κρίση, την τρόικα και τις παρενέργειές της. Τώρα βλέπουν με τρόμο το ελληνικό δράμα να επαναλαμβάνεται στη Μεγαλόνησο.

Οι Ελλαδίτες της Κύπρου ζουν για δεύτερη φορά το ίδιο θλιβερό έργο. Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν οι Ελληνες εκπαιδευτικοί, που υπέβαλαν μαζικά αιτήσεις για διορισμό μετά την ένταξη της Μεγαλονήσου στην ΕΕ το 2004. Οταν ενέσκυψε η κρίση το κύμα αυξήθηκε, με αποτέλεσμα το 23,4% των διοριστέων στους καταλόγους της κυπριακής επετηρίδας να είναι δάσκαλοι και καθηγητές από την Ελλάδα (10.201 άτομα). «Θραύση» κάνουν οι Ελληνες υποψήφιοι σε ειδικότητες όπως Φιλολογία, Θρησκευτικά, Φυσική, Γερμανικά, Γεωγραφία, Ιταλικά, Ισπανικά.

Τα στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων του νησιού λένε πως στον τομέα της εκπαίδευσης -δημόσια και ιδιωτικά σχολεία- εργάζονται 571 Ελλαδίτες. Κάποιοι έφτασαν στο νησί λίγο πριν ξεσπάσει το ελληνικό δράμα και αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα μετά τις δυσμενείς για την Ελλάδα εξελίξεις. Αλλοι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη δίνη του Μνημονίου.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.