Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κάθε χρόνο 430.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενημερωτική εκστρατεία σε χώρους εργασίας.

Με στόχο την ενημέρωση των γυναικών για τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς και την κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» υλοποιεί ετήσιο πρόγραμμα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας.

H υλοποίηση των ενημερωτικών παρεμβάσεων είναι διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών και παρέχεται δωρεάν σε όσες εταιρείες το επιθυμούν.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν: χειρουργός Μαστού ή ογκολόγος- παθολόγος ή ακτινοδιαγνωστής Μαστού, που θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Καρκίνος του Μαστού: Παράγοντες Κινδύνου, Σημεία και Συμπτώματα, Μέθοδοι Έγκαιρης Διάγνωσης», κλινικός διατροφολόγος, που θα μιλήσει για τον «Ρόλο της διατροφής στην Πρωτογενή Πρόληψη», κοινωνική λειτουργός ή ψυχολόγος, που θα αναπτύξει το θέμα: «Ανασταλτικοί Παράγοντες Πρόληψης» και μια γυναίκα με εμπειρία καρκίνου του μαστού, εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου, που θα περιγράψει την προσωπική της εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, οι εργαζόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους ειδικούς για τα θέματα που τις απασχολούν καθώς και να λάβουν ενημερωτικά έντυπα για τον καρκίνο του μαστού αλλά και για τη διατροφή.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, http://www.almazois.gr/, θα διαμορφωθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ετήσιας υπενθύμισης για τη διενέργεια του απαιτούμενου ελέγχου σύμφωνα με την ηλικία.

Στην Ευρώπη ο καρκίνος μαστού αγγίζει τις 430.000 νέες περιπτώσεις το χρόνο και καταγράφονται περίπου 132.000 θάνατοι ετησίως. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» καλεί τις εταιρείες να συμμετάσχουν στην παγκόσμια προσπάθεια ενάντια στον καρκίνο του μαστού και να δώσουν τη δυνατότητα μέσω αυτού του Προγράμματος στις εργαζόμενες γυναίκες της εταιρίας τους να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα, καθώς και για δηλώσεις ενδιαφέροντος, στα τηλέφωνα του Συλλόγου, 210 4180006 και 210 8815444.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται από τα καθαρά έσοδα του Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure® 2012.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.