Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ηράκλειο: Πρόγραμμα για τους άπορους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 από τα αποθέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους απόρους της χώρας, μετέχει και ο δήμος Μαλεβιζίου. Οι ωφελούμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν.
Άποροι θεωρούνται τα άτομα και οι οικογένειες που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Το κριτήριο επιλεξιμότητας για τους απόρους διαμορφώνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων και είναι:

Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 ευρώ, για οικογένεια με 2 μέλη μέχρι και 10.700 ευρώ, για οικογένεια με 3 μέλη 11.520 ευρώ, για οικογένεια με 4 μέλη 14.400 ευρώ, για οικογένεια με 5 μέλη μέχρι και 17.280 ευρώ.

Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των τριών το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 ευρώ, ενώ σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, τα ο εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.


Πηγή: http://www.eparousia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.