Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

«Φάμπρικα» με εξαγωγές ασθενών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα ίχνη πολυμελούς «σπείρας» όπου διερευνάται και η συμμετοχή υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης μετά τη σύλληψη επ' αυτοφώρω από την Αστυνομία δύο βασικών μελών της ομάδας τη στιγμή που έπαιρναν φακελάκι ύψους 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Εθνος, η ομάδα των εκβιαστών, στην οποία συμμετείχαν και οι 2 συλληφθέντες, ο Χ.Θ. Ελληνας με γερμανική υπηκοότητα και μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και ο M.G. ιταλικής καταγωγής με γερμανική υπηκοότητα, είχε στήσει «φάμπρικα» στην Ελλάδα με τη συμμετοχή, όπως φαίνεται, και υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

Εκβίαζαν οικογένειες των οποίων οι συγγενείς είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας και «πουλούσαν» έναντι αδράς αμοιβής τη δυνατότητα να λάβει ο ΕΟΠΥΥ θετική απόφαση προκειμένου να εγκρίνει τη χρηματοδότηση για να μεταφέρουν τους ασθενείς σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, στο οποίο εργάζονταν ως φυσικοθεραπευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «εξαγωγές» ασθενών αποτελούσαν συνήθη πρακτική του κυκλώματος που μετέφερε την τεχνογνωσία της «μίζας» και στο εξωτερικό, ζημιώνοντας και τον ΕΟΠΥΥ με εκατομμύρια ευρώ.

Ο μίτος της Αριάδνης ξετυλίχτηκε στις 14 Μαρτίου, όταν οι κυρίες Γ.Σ. και Ε.Κ. απευθύνθηκαν στον γενικό επιθεωρητή Λ. Ρακιντζή για να του καταθέσουν την κατάσταση που περνούσε η οικογένειά τους τις τελευταίες ημέρες και τον εκβιασμό που είχαν υποστεί, αναφέροντας ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις πως στο «κόλπο» ήταν και υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ. Οι κυρίες Γ.Σ. και Ε.Κ. είναι η αδελφή και η μητέρα του 28χρονου Δ.Σ. ο οποίος τον τελευταίο χρόνο νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στη νευροχειρουργική κλινική του 251 Γ.Ν. Αεροπορίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.