Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Πρόταση τροπολογίας για το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.03.2013

Τροπολογία προτείνει η ΕΣΑμεΑ για τα οξυμένα προβλήματα του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ).

Μεταξύ άλλων, η διασύνδεση του ΕΚΑ πριν ρυθμιστούν τα αναγκαία οργανωτικά θέματα λειτουργίας του με το ΓΝΑ «ΚΑΤ» είχε ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί ο προϋπολογισμός του ΕΚΑ για το έτος 2012. Τα οξυμένα αυτά προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑ, καθώς και η αναγκαιότητα αποσύνδεσης του ΕΚΑ από το ΚΑΤ έχουν τεθεί κατ’ επανάληψη στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (Ε.Σ.ΑμεΑ.), την Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Σε κατανόηση αυτών των προβλημάτων οι υπουργοί δεσμεύτηκαν για την τροποποίηση της παρ. 17 του άρθρου 18 του ν. 3868/10 με την κατάθεση τροπολογίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης του οργανισμού λειτουργίας του Ε.Κ.Α. με κοινή υπουργική απόφαση, και όχι με Π.Δ.

Αιτιολογική Έκθεση προτεινόμενης τροπολογίας:
Με την προτεινόμενη διάταξη δίδεται η δυνατότητα έκδοσης του οργανισμού λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης με κοινή υπουργική απόφαση, και όχι με τις χρονοβόρες διαδικασίες Π.Δ. , δεδομένου ότι το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (ΕΚΑ) αποτελεί νοσοκομείο του ΕΣY, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 3868/10, και κρίνεται απαραίτητο να ισχύσουν οι διατάξεις που διέπουν τα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ (ν. 2889/01, όπως ισχύει).

Τροπολογία
1. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 17 του άρθρου 8 του ν. 3868/10 (129Α΄), αντικαθίσταται ως εξής: «Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, εκδίδεται ο οργανισμός του, ρυθμίζονται όλες οι αναγκαίες μεταβολές, λόγω της υπαγωγής στο νέο νομοθετικό καθεστώς καθώς και όλα τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ».


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 121 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.