Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Τα ζαχαρούχα ποτά απειλούν την υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συσχετίζονται με 200.000 θανάτους διεθνώς σύμφωνα με μελέτη.

Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά συσχετίζονται με 200.000 θανάτους διεθνώς σύμφωνα με διεθνή ανάλυση δεδομένων που προήλθαν από την μελέτη 2010 Global Burden of Diseases.

Οι ερευνητές συσχέτισαν τα δεδομένα με 133.000 θανάτους απο διαβήτη, 44.000 από καρδιαγγειακά νοσήματα και 6.000 από καρκίνο.Η πλειοψηφία των θανάτων - το 78% - σημειώθηκαν σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος. Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής και η Καραιβική είχαν τα υψηλότερα ποσοστά διαβήτητα οποία οι ερευνητές συσχέτισαν με την αυξημένη κατανάλωση αναψυκτικών.

«Εστιάσαμε σε θανάτους από χρόνια νοσήματα, γι'αυτό και η έρευνά μας εστίασε στους ενήλικες» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Dr Gitanjali Singh από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard. Σύμφωνα με τον ίδιο μελλοντικά θαεκτιμήσουν την επίδραση των αναψυκτικών στην υγεία των παιδιών.

Τα ευρήματα για τη δράση του «γλυκού δηλητήριου» παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας για την Επιδημιολογία, την Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και το Μεταβολισμόστη Νέα Ορλεάνη.

Η μελέτη έρχεται να προστεθεί σε πρόσφατη έρευνα σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση ενός αναψυκτικού την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.